Kaksi Bestin viiniä Hallidayn vuoden 2019 Top 100 -listalla

19. marraskuuta 2019 | Hamish Thomson

Vuoden 2019 James Halliday Top 100 julkaistiin Weekend Australian Magazine -lehdessä 9. marraskuuta 2019, ja kaksi Bestin viiniä pääsi listalle. Tämä odotettu luettelo julkaistaan joka vuosi. James Halliday totesi:

Top 100 -valintaan vaikuttavat hinta-laatusuhde ja tarve tarjota tasapainoinen, edustava valikoima eri lajikkeiden ja alueiden välillä.”

Valtaosalla kilpailuun osallistuvista viineistä on jo viiden tähden luokitus vuoden 2020 Wine Companion -julkaisussa, ja kukin viinitila voi toimittaa enintään kuusi viiniä. Tämä uusi tiukka rajoitus vähentää viinien määrää, mutta parantaa viinien yleistä laatua.

Seuraavassa kerrotaan, mitä Jamesilla oli sanottavaa Bestin viineistä, jotka pääsivät jatkoon:

2017 White Gravels Hill Shiraz

97 pistettä, Top 20 yli 30 dollarin punaviiniä.

“Käsin poimittu, avomädätetty 70 % koko rypäleestä, 30 % kokonaisia marjoja, 14 kuukautta ranskalaisissa tynnyreissä. Vau. Sillä on oma persoonallisuutensa, sen mausteiset tanniinit tanssivat karhunvatukan ja satsuma-luumun hedelmien ympärillä. Jälkivaikutelma ja jälkimaku ovat upeat.”

OSTA NYT

James totesi, että alle 30 dollarin punaviinien luokka oli neljästä pöytäviiniryhmästä mielenkiintoisin, sillä siinä risteytyy lajike, vuosikerta ja paikka. Lopputuloksessa oli kuusi shirazia, neljä pinot noiria, neljä grenachea ja sekoitusta, kolme cabernet’ta ja kolme muuta lajiketta. Vuoden 2018 Best’s Great Western Pinot Noir -viinimme seisoo hienon seuran rinnalla ja auttaa nostamaan Great Western Pinot Noirin valokeilaan Yarra Valleyn, Huon Valleyn ja Tasmanian viinien rinnalle.

2018 Great Western Pinot Noir

96 pistettä, Top 20 punaviiniä alle 30 dollaria

“Viiniköynnöksistä, jotka istutettiin 80-luvulla pistokkaina Bestin muinaisesta, vuonna 1866 istutetusta pinotista otetuista pistokkaista. Syvän värinen, sen tuoksua ja makua ohjaavat punainen kirsikka, granaattiomena ja ruusun terälehdet. Se on voimakasta pinot’ta, jonka laatua lisää vielä kuusi kuukautta pullossa.”

Tämä viini on loppuunmyyty, mutta kokeile kenties 2017 Old Clone Pinot Noir-viiniä. Se sai 95 pistettä Hallidayn vuoden 2019 Wine Companion -julkaisussa, ja se on peräisin 1860-luvulla istutetuista pinot noir -viiniköynnöksistämme, ja se on jotain erityistä!