Bestin kotikaupunkiin Great Westerniin tutustuminen

5 heinäkuuta 2018 | Hamish Thomson

bests-wines-exploring-great-western

Kun pysähdyt Great Westernin kellariovellamme, muista nauttia kaikesta, mitä alueella on tarjottavanaan. Kaupungilla on kiehtova historia ja runsaasti nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua. Vain 700 asukkaan pikkuruinen kotikaupunkimme sijaitsee Western Highwayn varrella, noin 225 kilometrin päässä Melbournesta.

Great Westernin asuttivat lampaankasvattajat 1840-luvulla, mutta se heräsi henkiin 1850-luvun alussa Victorian kultakuumeen aikana. Toivoa täynnä olevat kullanetsijät uskaltautuivat alueelle, ja pian sen jälkeen alueelle alettiin istuttaa viiniköynnöksiä ja tuottaa viiniä. Legendan mukaan kun kultakomissaari kysyi kaupungin nimeä, eräs kaivostyöläinen ehdotti Great Eastern -nimeä ympäri maailmaa uutisoitavan höyrylaivan mukaan. Toinen kaivostyöläinen huomautti, että he olivat itse asiassa lännessä ja että Great Western olisi ehkä sopivampi nimi. Ja niin pieni kaupunkimme sai nimensä.

Blampied & Trouette olivat todellisia viininviljelyn pioneereja alueellamme. Bestin perustaja Henry Best ja hänen veljensä Joseph (joka perusti Seppelt Great Westernin) kuuluivat myös ensimmäisiin viininviljelijöihin ja perustivat viinitarhoja vuonna 1865. Alun perin he perustivat teurastamon myydäkseen lihaa kaivostyöläisille, mutta siirtyivät sitten viinialalle.

Henry Best osti seuraavana vuonna 73 hehtaaria Concongella-nimistä puromaata. Ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin tontille vuonna 1868, ja Best’sistä tuli toimiva viinitila vuonna 1872. Kiinnostuneille Viv kertoo Grampiansin alueen viininviljelyn varhaishistoriasta tällä videolla 150 vuotta viininviljelyä Grampiansissa.

Nykyään viininviljely on edelleen yksi alueen tärkeimmistä teollisuudenaloista. Best’s on yksi Great Westernin alueella edelleen sijaitsevista perustavista viinitiloista yhdessä Seppeltin, ATR Winesin, Miner’s Ridgen ja Grampians Estaten kanssa. Varaukset ovat erittäin suositeltavia, kun vierailet näissä kellariovissa. Alueella on myös viinitiloja, jotka tuottavat viiniä, mutta joilla ei ole kellariovia, kuten Kimbarra, Black and Ginger, Clarnette and Ludvigson, The Story Wines ja One Tonne Wines. Monet näistä viineistä ovat saatavilla laseittain paikallisessa pubissa, The Great Western Hotelissa.

Voit tutustua kaupungin rikkaaseen ja tarinalliseen historiaan kävelemällä kävelykierroksella joihinkin kaupungin vanhimpiin rakennuksiin, kuten Salingers Cafeen, vanhaan vankilaan ja kouluun nro 860, joka vietti hiljattain 150-vuotisjuhliaan.

Kaupungissa on myös hienoja ruokailu- ja majoitusvaihtoehtoja, jos haluat jatkaa vierailuasi. Tässä on muutamia suosikkejamme:

Ruokapaikat

Grampians Estate Winery

Grampians Estate tarjoaa istumajärjestyksessä maistiaisia, paikallisia tuotteita ja kausiluonteisia kevyitä lounasvaihtoehtoja hiljattain valmistuneessa kahvilassa, josta on näkymät viinitarhalle. Varaukset ovat etusijalla, avoinna 7 päivää, lisätietoja ja ajankohtainen ruokalista löytyy osoitteesta Grampians Estate Cellar Door.

Salingers Café

Salingers tarjoaa korkeatasoista kahvilaruokaa rennossa ympäristössä. Kahvi on erinomaista, ja sen tarjoaa melbournelainen paahtimo Griffith Brothers. Tarjolla on maistiaislautasia sekä kausittainen salaattien, piirakoiden, hampurilaisten ja muiden inspiroivien ruokien ruokalista. Kokin erikoisillallisia on tarjolla perjantai- ja lauantai-iltaisin. Paikan päällä on myös itsenäisiä mökkejä yöpyjille.

Avoinna torstaista tiistaihin (keskiviikko suljettu) klo 8-16. Perjantaina ja lauantaina klo 8-22. (03) 5356 2211 Varauksia suositellaan .

Great Western Hotel

Suosikkipubimme lupaa suurimman Grampiansin viinilistan, jonka koskaan löydät. Jokainen yksittäinen viini maksaa 35 dollaria pullo, ja kaikki ovat saatavilla laseittain 10 dollarilla, ja tarjolla on peräti kuusi Best’s-viiniä. Tarjolla on klassista pubiruokaa, kuten parmankanaa tai parmankarjanlihaa, salaatteja, pihvejä, pastaa, mereneläviä ja paljon muuta.

Avoinna 7 päivää viikossa klo 10.00-21.00. (03) 5356 2270. Varauksia suositellaan.

General Store
Pääkadulla, pubia vastapäätä, sijaitsee myös General Store. Se on tunnettu pekoni- ja munavoileivistään, ja se on loistava paikka, josta voi ostaa kaikenlaista, mitä saattaa unohtua.

Majoituspaikat

Alanvale Homestead

Tyylikäs bed and breakfast -majoitus on nyt saatavilla tässä mahtavassa ja arvokkaassa homesteadissa, joka valmistui vuonna 1921. Tunnetun kodin suunnitteli vaikutusvaltainen arkkitehti Harold Desbrowe-Annear. Se sijaitsee idyllisellä maaseudulla upealla vehreällä ja vehreällä puutarhalla. Se on täydellinen tukikohta Great Westernin kuuluisien viinitarhojen tutkimiseen.

Best’s Cottage ja Glamping

Best’s Cottage tarjoaa upeat näkymät ympäröiville viinitarhoille, ja se on alkuperäinen 1860-luvun rakennus ja Seppeltin perustajan Joseph Bestin alkuperäinen koti. Mökki rajoittuu upeaan Vine Lodgeen ja historialliseen Seppelt Winery and Underground Drives -tilaan. Mökillä on myös glamping-telttoja.

Great Western Racing & Recreation Reserve

Pidätkö leiriytymisestä? Voit tehdä sen ilmaiseksi Recreation Reservessä, jossa on puhtaat käymälät ja kolikkokäyttöiset kuumat suihkut. Sähköä saa 10 dollarilla per yö, ja siellä on runsaasti tilaa kaikenlaiselle leirintäalueelle, myös asuntovaunuille ja isommille matkailuautoille.

Tutustu blogiimme osoitteessa Missä yöpyä Great Westernissä, josta löydät lisää vaihtoehtoja.