Bestin viinit maailmalle

5 heinäkuuta 2018 | Hamish Thomson

bests-wines-vin-expo

Vinexpo on kiistatta Aasian tärkeimmät ja vaikutusvaltaisimmat viinimessut. Se kokoaa yhteen viiniteollisuuden kuka mitäkin, ja se on meille täydellinen foorumi esitellä ainutlaatuisia viinejämme kansainvälisesti ja kertoa tarinoita historiastamme ja viininvalmistusprosessistamme. Kahden vuoden välein järjestettävä messu houkuttelee viinintuojia, ostajia, paikallista kauppaa ja tiedotusvälineitä kaikkialta maailmasta.

Tänä vuonna Best’sillä oli ilo olla yksi australialaisista viinitiloista, jotka esittelivät viinejämme yli 17 000 edustajalle 29.-31. toukokuuta Hongkongin kokous- ja messukeskuksessa. Australia oli 20-vuotisjuhlavuoden tapahtuman “kunniamaa”, ja paikalla oli 225 australialaista viinimerkkiä, jotka edustivat 51 eri aluetta.

Kyseessä oli suurin australialaisen viinin esittely, joka on koskaan järjestetty ulkomaisilla markkinoilla.

Wine Australian vastanimitetyn Kiinan aluepäällikön David Lucasin mukaan kunniamaana toimiminen oli “loistava tilaisuus tuoda esiin australialaisen viinin monimuotoisuutta ja ensiluokkaista laatua ja vahvistaa asemaamme markkinoilla”.

Kunniamaana Vinexpo Hong Kong 2018 -tapahtuman virallisissa verkostoitumisjuhlissa The Blend -tapahtumassa tarjoiltiin vain Australiasta peräisin olevia viinejä. Vuoden 2017 Pinot Meunier / Pinot Noir http://www.bestswines.com/oldvinepinotmeunier -viinimme oli yksi tapahtumassa tarjoiltavaksi valituista viineistä.

Tapahtumaan kuului myös 26 mestarikurssin sarja, jotka pidettiin Australian viinialan huippuasiantuntijoiden johdolla. Vuoden 2015 Thomson Family Shiraz -viinimme oli esillä Australian hienoimpien viinien kanssa, ja se oli mukana loppuunmyydyssä Langton’s Classification -mestarikurssissa, jonka piti Andrew Caillard MW.

Kuuntele joitakin raportteja Wine Australian lyhyestä videosta.

Kansallinen myynti- ja markkinointipäällikkömme Graeme Hogan oli paikalla liputtamassa tiimiämme. Best’s Winesin osastolla kaadoimme vuoden 2015 Thomson Family Shiraz -viiniä, vuoden 2016 Bin No. 0 Shiraz -viiniä ja vuoden 2016 Bin No. 1 -viiniä. Shiraz, 2017 Old Vine Pinot Meunier, 2016 Great Western Cabernet Sauvignon ja 2017 Great Western Riesling. Puhuimme potentiaalisille asiakkaille Hongkongista, Malesiasta, Filippiineiltä, Taiwanista, Etelä-Koreasta ja tietenkin Kiinasta. Oli erittäin lupaavaa nähdä, miten hyvin viinit otettiin vastaan ja miten yllättyneitä monet olivat viinitarhojen sukutaustasta.

Monien australialaisten viinintuottajien tavoin olemme innostuneita viiniemme mahdollisuuksista Kiinassa, sillä se on tärkein ja nopeimmin kasvava vientimarkkinamme. Tällä hetkellä Kiina on maailman neljänneksi suurin viinin tuontimarkkina-alue. Vuoteen 2020 mennessä sen odotetaan ohittavan Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan ja nousevan toiseksi arvokkaimmaksi viinimarkkinaksi.

Erityisesti Hongkongin markkinoilla ranskalaiset viinit ovat suosituimpia, ja niiden markkinaosuus oli 25 prosenttia vuonna 2017. Mutta se toivottavasti muuttuu! Australia on seuraavana 20 prosentin markkinaosuudella, vaikka olemme markkinajohtajia massamarkkinasegmentillä. Hongkongin ja Manner-Kiinan kuluttajat alkavat epäilemättä tunnistaa australialaisten viinien laadun ja arvon suhteessa muihin viejiin. Toivomme, että esittelemällä viinejämme Vinexpon kaltaisissa huipputapahtumissa Best’s on silloin heidän mielessään.