Kuohuva Shiraz & vadelmahyytelö ja hyytelöity kerma

2 lokakuu 2019 | Oma blogiluokka | Hamish Thomson

Tämä juhlallinen resepti on kaikkien suosikkiruokaikonilta, Maggie Beeriltä. Kuohuva shiraz-juomamme on tämän ruokalajin todellinen sankari, joka yhdistettynä tuoreisiin vadelmiin on jäähdytetty jälkiruoka, joka on varmasti hitti ystävien ja perheen keskuudessa kuumana kesäiltana.

Ainekset

750 ml Best’s Sparkling Shiraz
300 g sokeria
8 x 2 g kultaista liivatelehteä
2 pussillista tuoreita vadelmia
Tarjoaaksesi hyytelöity kerma.

Menetelmä

  1. Kiehauta kuohuva shiraz reagoimattomassa kattilassa, sytytä tulitikku ja kosketa sitä pintaan, jotta alkoholi palaa pois. Sammuta liesi ja sekoita sokeri, kunnes se on liuennut.
  2. Pehmitä liivatelehdet sillä välin pienessä kulhossa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Lisää pehmennetyt liivatelehdet viiniseokseen ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes liivate on liuennut. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä kokonaan.
  3. Laita vadelmat valitsemaasi kulhoon tai muottiin (siihen pitäisi mahtua noin 2 litraa) ja kaada jäähtynyt viiniseos hitaasti niiden päälle niin, ettei se vaahtoa. Vadelmat nousevat pintaan, paina vadelmia varovasti lusikalla alaspäin, jotta ne imevät tarpeeksi nestettä hyytelön jähmettymiseen. Jääkaappiin yön yli jähmettymään.
  4. Tarjoa suoraan kulhosta tai käännä hyytelö pois kastamalla muotin pohja kuumaan veteen ja kääntämällä se sitten odottavan lautasen päälle. Tarjoile hyytelöityn kerman kanssa.

Voit myös jakaa seoksen yksittäisiin laseihin tai ramekineihin ennen jääkaapissa jähmettymistä.