Uuden Great Western Wine and Heritage Cycling Trail -pyöräilyreitin julkistaminen

16 maaliskuu 2021 | Paikkoja syödä ja juoda, Viinitilat | Best’s Wines

Great Western Wine and Heritage Cycle Trail on ainutlaatuinen viinipolku, joka on suunniteltu kahdelle pyörälle. Pyöräilyreitti yhdistää Great Westernin kolme suurinta viinitilaa, mukaan lukien Best’s Wines, ja se on räätälöity viinin ystäville, luonnon ystäville ja historian ystäville. Seuraa sitä ja tutustu Great Westernin maailmanluokan viinitiloihin ja upeisiin maisemiin ja paljasta matkan varrella alueen rikas historia.

Mikä on Great Western Wine and Heritage Cycling Trail?

Great Westernin vierailijat ja tietenkin myös paikalliset asukkaat voivat nyt tutustua ja oppia lisää historiallisesta viinialueestamme rauhalliseen ja terveelliseen tahtiin näiden uusien pyöräilyreittien kautta. Polku yhdistää tärkeimmät viinitilojen kellariovet, mukaan lukien Best’s Winesin kellariovet, paikallisiin historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin, Salingers Cafeen, paikalliseen pubiin ja maisemakohteisiin. Tässä on joitakin polun kohokohtia, joihin voit tutustua polkuvoimin.

Haluatko lähteä liikkeelle? Löydät koko reitin kartan Memorial Parkista, jossa on kaupungin historiaa ja kiinnostavia kohteita. Kaikki polun kyltit on suunniteltu siten, että ne sisältävät Great Westernin pääkyltin piirteitä, erityisesti tynnyrinvarret. Lisätietoja @greatwesterncycletrail Instagramissa.

Maailmanluokan viinitilat

Pyöräilyreitti yhdistää alueen kolme suurta viinitilaa: Best’s Wines, Seppelt ja Grampians Estate.

Viinitilamme on yksi Australian vanhimmista, ja nykyään Best’s Wines valmistaa edelleen poikkeuksellisia ylistettyjä viinejä, joita nautitaan ja rakastetaan kaikkialla maailmassa. Best’s on ollut vuodesta 1866 lähtien kahden perheen omistuksessa – Bestin perheen, joka perusti viinitilan, ja nykyään Thomsonin perheen, joka osti tilan vuonna 1920 Henry Bestin kuoleman jälkeen. Best’siä johtaa nykyään Viv Thomsonin poika Ben Thomson. Hän on viides sukupolvi Thomsonin suvussa, joka johtaa viinitilaa. Bestin vanhat, 1860-luvulla istutetut viinitarhat kuuluvat maailman vanhimpiin ja harvinaisimpiin viinikirvoja edeltäviin istutuksiin. Best’s Nursery Blockin korvaamattomassa taimitarhalohkossa on lähes 40 lajiketta (joista osa on tunnistamattomia tähän päivään asti). Täällä kellariovellamme vieraat voivat nauttia erilaisista maistelukokemuksista, juustojen ja viinien yhdistämisestä, yksityisistä maisteluista sekä itseopastetuista maanalaisista kellarikierroksista. Järjestämme myös elävää musiikkia ja ruokatapahtumia ympäri vuoden.

Kellariovemme on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-17 ja sunnuntaisin klo 11-16. Varaukset ovat välttämättömiä. Varaa vierailusi täältä.

Nykyään Seppelt tuottaa edelleen joitakin Australian hienoimpia viinejä, mukaan lukien ikoninen Show Sparkling Shiraz (vuoden 2018 kuohuviini) ja St Peters Shiraz, joka on nimetty Great Westernin alkuperäisen istutetun viinitarhan mukaan. Cellar Door on avoinna seitsemänä päivänä viikossa, ja voit osallistua opastetulle kierrokselle maanalaisiin kellareihin ja oppia alueen viinin historiasta.

Grampians Estate on toinen paikallinen perheyritys, ja se on suhteellisen uusi lisä Great Westernin viinitilojen joukkoon. Se aloitti viinintuotannon vuonna 1995, ja sen pääpaino on viileän ilmaston shiraz-viinissä. Muista kokeilla heidän shiraz- ja kuohuviiniään. Grampians Estate käyttää kahta viinitarhaa, historiallista St Ethels Vineyardia, joka istutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1878 täällä Great Westernissä, ja Mafeking Vineyardia Moystonin lounaispuolella. Siellä viinit valmistetaan heidän pienellä viinitilallaan Grampiansin juurella.

Polje historian halki

Yhdeltä Australian vanhimmista viinitarhoista historiallisiin kultakaivoksiin – pyöräilyreitin varrella voit astua ajassa taaksepäin kellariovissa käyntien välissä.

St Peters Vineyard on yksi Great Westernin ensimmäisistä viinitarhoista, ja mahdollisesti osa Best’sin viinipistokkaista on alun perin sieltä peräisin. Viinitarhan tarina juontaa juurensa vuoteen 1853, jolloin nuori ranskalainen J.P. Trouette saapui Australiaan ja avioitui Ann Marie Blampiedin kanssa kaksi vuotta myöhemmin. Hänen veljensä Emilen kanssa he ottivat haltuunsa Concongella Creekissä sijaitsevan vihannestarhan. Ostettuaan 27 hehtaaria he lisäsivät sinne hedelmäpuita ja viiniköynnöksiä toimittaakseen tavaraa kaivostyöläisille läheltä ja kaukaa. Vuonna 1862 siellä oli puoli hehtaaria viiniköynnöksiä – Great Westernin viinitarhojen alku. He antoivat plantaasille nimen St Peters, ja siitä tuli kuuluisa viineistään sekä paikallisesti että kansainvälisesti. He saivat lisää mainetta sadonkorjuun päätteeksi järjestetyistä sadonkorjuujuhlallisuuksista.

Kaikki sujui hyvin, kunnes J.P. kuoli vuonna 1885 ja hänen poikansa Nicholas vuonna 1886. Huonojen viinivuosien ja tulvan yhdistelmä johti siihen, että Blampiedit muuttivat Nhilliin ja tila myytiin. Ann Marie ja tytär Marie muuttivat läheiselle pienelle viinitilalle, joka tunnettiin nimellä The Hermitage. Kiinteistössä asui useita ihmisiä, kunnes se purettiin 1930-luvulla. Tästä aikoinaan kukoistavasta viinitarhasta on jäljellä hyvin vähän. Voit lukea lisää alueemme viininviljelyn historiasta täältä.

  • Great Western Cemetery

Seppelt Cellar Doorin ja Grampians Estate -tilan välissä sijaitseva Great Western Cemetery on hieno tapa matkustaa ajassa taaksepäin. Tänne on haudattu monia viiniteollisuuden perustajia Bestin veljeksistä viininviljelijä ja poliitikko Hans Irvineen, viinintekijä Colin Preeceen ja muihin paikallisen viiniteollisuuden merkkihenkilöihin.

Eric Thomson lahjoitti Stephenson- ja Rennie Streetsin kulmassa sijaitsevan anglikaanisen kirkon portin kivipilarit. Graniittipylväät seisovat yhä nykyäänkin goottilaisen kirkon edessä ja kantavat hänen nimeään. Kirkon alueella on runsaasti nurmialueita, joita varjostavat varttuneet männyt ja eukalyptukset, joten se on hyvä pysähdyspaikka pyöräilyreitillesi lepoa ja välipalaa varten. Jos pyöräilet kirkon ohi, joka on noin 2 kilometrin päässä Best’s Cellar Doorista, voit lukea pylväissä olevan sukukirjoituksemme ja tutustua joihinkin tärkeisiin paikallisiin, jotka on haudattu täällä.

Great Westernin asema avattiin vuonna 1876. Araratista Stawelliin kulkevan radan varrella oli kahdeksantoista portinvartijan mökkiä, joista kolme sijaitsi Great Westernissä tai sen lähellä. Asemalta lähetettiin kaikenlaisia tavaroita, kuten hedelmiä, viiniä, soraa ja puuta. Tavaravarasto rakennettiin vasta vuonna 1889. Asemalle rakennettiin vuonna 1887 opastinlaitos, ja Paxton Streetin risteyksessä sattuneiden onnettomuuksien jälkeen vuonna 1899 rakennettiin yläpuolinen silta. Uusi asema rakennettiin vuonna 1955, mutta lähes 30 vuotta myöhemmin asema suljettiin ja kaikki rakennukset purettiin.

Emmanuel Salinger ja hänen perheensä pitivät kauppaa useita vuosia vuodesta 1862 aina 1920-luvun lopulle saakka. Puinen myymälä ja viinikauppa säilyivät vuoteen 1899 asti, jolloin Emmanuel rakennutti tiilirakenteisen myymälän ja asuinrakennuksen, kuten se on nykyäänkin. Puukauppa siirrettiin takaosaan. Charles Bullock lisäsi myöhemmin kaksi puuhuonetta varastotiloiksi. Neiti Carmen Puls johti kauppaa 18 vuoden ajan, ja sen jälkeen sitä seurasivat herra ja rouva McManus. Kylmähuone ostettiin Sid Brehautilta, kun hän sulki lihakauppansa. Useat muut ihmiset pitivät kiinteistöä kahvilana, kunnes Meryl Bowers osti ränsistyneen kiinteistön, kunnosti rakennukset ja avasi sen The Hermitage -käsityömyymälänä vuonna 1983. Se myytiin vuonna 2008, ja siitä lähtien se on toiminut paikallisena suosikkiravintolana alkuperäisellä nimellä.

  • Kiinalainen kultakaivosalue

Victorian Wattle Gullyn kultakaivos on Australian vanhin säilynyt toimiva kultakaivos. Alkuperäiset kaivokset Wattle Gully Roadin varrella siirtyivät kiinalaisten kaivosmiesten haltuun sen jälkeen, kun eurooppalaiset olivat lähteneet uusien löytöjen perässä. Huhtikuussa 1891 Headdeys Vineyardin takana oli ryntäys, minkä seurauksena monet kiinalaiset asettuivat sinne. Tämä oli jatkoa alkuperäisille Wattle Gully Roadin kaivauksille. Vuonna 1874 Armstrongin noin 74 hehtaarin suuruinen The Hard Hills -niminen kaivos, joka oli rakennettu ja jätetty, oli pieni 12-25 kiinalaisen kaivosmiehen asumus. He rakensivat muta- ja kivimajoja ja juoksutuksia, jotka toivat vettä kaivoksiinsa. Lopulta, kun kulta loppui, he siirtyivät puutarhanviljelyyn.

Great Western Hotel on yksi Great Westernin 23 hotellista, ja se sijaitsee nykyään samalla paikalla, jonne John Hatch rakensi noin vuonna 1860 kaupan ja postitoimiston nimeltä Five Flag General Store. Nykyään tämä paikka sijaitsee aivan kaupungin sydämessä. Great Western Hotelilla on pitkä historia paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden keskuudessa, sillä se sai ensimmäisen toimiluvan 1860-luvulla, ja se on loistava paikka pysähtyä drinkille tai lounaalle. Hotellissa on Grampiansin alueen laajin viinilista – kaikki viinit ovat saatavilla laseittain ja pulloittain. Avoinna seitsemänä päivänä viikossa.

Lue Lisää

Löydä, missä yöpyä Great Westernissa seuraavalla vierailullasi.

Best’s-tiimin valitsemat Grampiansin parhaat kävelyreitit