10 tekemistä Ballaratissa

10. maaliskuuta 2021 | Bestin viinit

10 Tekemistä Ballaratissa

Ballaratissa on niin paljon tekemistä, mutta olemme koonneet yhteen ne aktiviteetit, jotka on ehdottomasti nähtävä ja tehtävä seuraavalla vierailullasi. Kaupungin ympärillä on vaikuttava valikoima nähtävyyksiä ja kohteita perheille, pariskunnille, taiteen ystäville, luonnon ystäville ja historian ystäville. Lue 10 parasta tekemistä Ballaratissa.

Sovereign Hill

Sovereign Hill herättää eloon Ballaratin jännittävän kultakuumeen historian. Se on Golden Pointissa sijaitseva ulkoilmamuseo, jossa voit matkustaa ajassa taaksepäin 1850-luvulle ja kokea kaupungin rikkaan kultakaivoskauden. Se on elävä museo, joka kuvaa Ballaratin ensimmäistä vuosikymmentä sen jälkeen, kun siellä löydettiin kultaa vuonna 1851. Aktiviteetteihin kuuluu historiallisia rekonstruktioita, kullanhuuhdontaa kaivauksilla ja vaunukyytejä, ja kadut heräävät henkiin pukuihin pukeutuneiden hahmojen kanssa. Avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-17. Klikkaa tästä suunnitellaksesi vierailuasi ja saadaksesi viimeisimmät päivitykset.

Kaivospörssi

The Mining Exchange on historian ja arkkitehtuurin ystävien ehdoton vierailukohde. Historiallisella Lydiard Streetillä sijaitseva Mining Exchange on yksi Ballaratin parhaista esimerkeistä kultakenttien viktoriaanisesta arkkitehtuurista. Rakennus rakennettiin vuosina 1887-1889, ja sitä käytettiin kaivosyhtiöiden osakkeiden kauppaan kultakuumeen aikana. Nykyään rakennus säilyttää alkuperäisen muotoilunsa, ja sitä hallinnoi Her Majesty’s Theatre, ja siellä järjestetään myös Red Series -tapahtuma, keskitalven viinifestivaali, jossa on mukana Grampiansin ja Pyreneesin viinitiloja. Vierailun jälkeen voit suunnata uuteen Provincial-hotelliin, joka sijaitsee myös Lydiard Streetillä, ja käydä drinkillä tai syömässä hotellin tyylikkäässä ravintolassa Lolassa, jossa tuotteet ovat paikallisia, mutta maut ovat eurooppalaisvaikutteisia.

Ballaratin taidegalleria

The Art Gallery of Ballarat on Australian vanhin ja suurin alueellinen taidegalleria. Vuonna 1884 Ballarat Fine Art Gallery -taidegalleriaksi rakennettu rakennus ja osa sen kokoelmista on luetteloitu kulttuuriperintökohteiksi, ja ne ovat Victorian osavaltion kansallisen säätiön (National Trust of Victoria) omistuksessa. Se sijaitsee Ballaratin keskeisen kulttuuriperintöalueen sydämessä, ja siellä on upea kokoelma australialaista taidetta. Astu ajassa taaksepäin ja tutustu The Eureka Flagiin sekä Australian taiteen historian tärkeimpiin kokoelmiin varhaiselta siirtomaa-ajalta nykypäivään. Ballaratin taidegalleriassa järjestetään myös säännöllisesti kiertäviä nykytaidenäyttelyitä.

Ballarat Foto Biennale

Toinen taiteen ystävien kalenterin kohokohta on Ballarat International Foto Biennale – Australian johtava valokuvausfestivaali. Tänä vuonna se avataan 28. elokuuta 2021. Festivaalilla esitellään merkittävien kansainvälisten ja australialaisten valokuvaajien teoksia, jotka ovat uusia, Australiassa aiemmin näkemättömiä tai kontekstiltaan uusia. Festivaalin 60 päivän ja 60 yön aikana valokuvanäyttelyt valtaavat kaupungin kujat, kahvilat, galleriat ja suuret historialliset paikat.

Ballarat Wildlife Park

Parkerin perhe perustiBallarat Wildlife Parkin vuonna 1985 intohimollaan villieläinten ja ympäristön suojeluun. Vieraillessasi voit syöttää vapaana liikkuvia kenguruita ja nähdä koaloja, wombatteja, viisimetrisen superkrokotiilin Crunchin ja uusimmat tulokkaat – kaksi Sumatran tiikeriä. Päivittäiset kierrokset ja luonnonsuojeluesitykset johdattavat sinut eläinten maailmaan, ja puistossa voit nähdä myös etelänkassuaareja, jättiläiskilpikonnia, dingoja, emuja, meerkatteja ja pingviiniyhdyskunnan. Puistossa on matelijatalo, jossa on käärmeitä, sammakoita ja liskoja, ja voit viettää aikaa kahdenkeskisen eläimen kanssa Animal Encounter -kokemuksen avulla. Voit taputella koalaa, halata wombatia tai kietoa käärmeen olkapäillesi. Avoinna klo 9-17, 7 päivää viikossa.

Lake Wendouree

Wendouree-järvi ja viereinen kasvitieteellinen puutarha ovat täydellinen tapa palata luontoon kaupungista poistumatta. Ihaile paikallista joutsenpopulaatiota, joka liukuu pitkin kiiltäviä vesiä, kun kävelet, juokset tai ratsastat kuuden kilometrin pituisella Steve Moneghettin radalla järven rannalla. Pysähdy kahvitauolle jossakin järvenrantakahviloista tai käy piknikillä veden äärellä, kun lapset tutkivat rakastettua seikkailuleikkikenttää.

Ballaratin kasvitieteellinen puutarha

Järven rannalta kiviset polut johtavat historialliseen Ballaratin kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha istutettiin 1860-luvulla, ja vierailusi aikana voit ihastella upeita kukkaistutuksia, perintötammia, italialaisia marmoripatsaita ja ikonista Prime Ministers Avenueta. Konservatoriosta lähtee ilmaisia opastettuja kierroksia, ja paikan päällä on taimitarha, josta voit ostaa kasveja kotiin vietäväksi.

The Mill Markets

The Mill Markets Ballaratissa voisi viettää kokonaisen päivän. Tämä sokkeloinen keräilytori on omituisten keräilyesineiden, vintage-muodin, antiikin, taiteen, huonekalujen, kuriositeettien ja korujen aarreaitta. Se on vintagea rakastavien unelmakohde, ja paikan päällä on kahvila ja kahvipakettiauto, joista saat polttoainetta etsimiseen. Avoinna klo 10-18, 7 päivää viikossa.

Kryalin linnan seikkailupuisto

Jos vierailet Ballaratissa lasten kanssa, laita Kryal Castle ehdottomasti matkasuunnitelmaasi. Se on keskiaikainen linna, joka vie sinut ajassa taaksepäin ja tarjoaa aktiviteetteja, kuten jousiammuntaa, katuteatteria ja areenanäytöksiä. Siellä on keskiaikainen kivilabyrintti ja kidutus- ja tyrmämuseo, joihin voit tutustua, ja siellä on myös majoitus, jos haluat yöpyä ja tutustua puistoon aukioloaikojen ulkopuolella. Puisto on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16, ja majoitusta on tarjolla 7 päivää viikossa.

Gold Rush Mini Golf

Toinen perheiden suosikki, Gold Rush Mini Golf Ballaratissa on kaksi 18-reikäistä golfkenttää, jotka molemmat on suunniteltu viemään sinut ajassa taaksepäin. Ulkona sijaitseva kenttä herättää Ballaratin kultakuumeen historian henkiin teemoitetuilla julkisivuilla, rekvisiitalla ja Ballaratin historiallisella katukuvalla. Koe elämä 1850-luvun Ballaratin kullankaivuaikana puttaamalla kaivoskuilujen läpi, virtaavan puron varrella ja 1800-luvun kaupunginosassa. Sisäkentällä on Jurassic-teema, ja voit seikkailla dinosaurusten, keskiaikaisten linnojen ja merirosvojen piilopaikkojen kadonneessa maailmassa säästä riippumatta.

Älä unohda, että matka Best’s Wines Cellar Dooriin on noin 1,5 tunnin ajomatka Ballaratista. Loistava päiväretki tai seuraava matkakohde, jonka voit lisätä matkasuunnitelmaasi. Näytämme mielellämme historiallisia kellareitamme ja esittelemme sinulle viinivalikoimamme. Varaa aika maistiaisiin.

Lue lisää…

Suunnittele vierailusi sisäpiirin oppaamme avulla, jossa kerrotaan, missä kannattaa yöpyä ja missä syödä Ballaratissa.

Suunnittele matkasi Ballaratiin ja Best’s Winesiin parhaiden pysähdyspaikkojen oppaamme avulla Melbournen ja Grampiansin välillä.