Top Melbourne viinibaareja

20 tammikuu 2020 | Paikkoja syödä ja juoda | Hamish Thomson

top-melbourne-wine-bars-to-discover-over-summer

Melbourne on kiistatta viinibaarien synnyinpaikka Australiassa. Niitä on näennäisesti joka puolella – piilossa kujilla, ylpeänä trendikkäiden kaupunginosien kulmilla, katoilla auringonlaskua katselemassa tai intiimissä puuverhoillussa huoneessa kaupungin sydämessä. Melbournen viinibaarit ovat monipuolisia, ja vaihtoehtoja on niin paljon, että voit valita niistä.

Ylpeänä viktoriaanisena viinitilana tuemme mielellämme Melbournen viinibaareja, ja Bestin viinejä on usein näillä listoilla. Seuraavan illanviettosi suunnittelun helpottamiseksi tässä on luettelo suosikkiviinibaareistamme Melbournessa, jonka olemme koonneet yhdessä jakelijamme Fesq & Companyn kanssa. Se auttaa sinua taatusti löytämään uuden paikan, jossa voit nauttia lasillisen tai kaksi hyvää viiniä.

Punch Lane, Melbourne CBD

Punch Lanea voisi helposti luulla viihtyisäksi viinibaariksi Euroopassa, paitsi että se sijaitsee Little Bourke St:n yläpäässä. Istahda johonkin ruskeasta nahasta tehdyistä klubituoleista tai nojaa baaritiskille ja tutustu listaan. Viinitarjonta on laaja, ja siinä on paljon kohokohtia. Kannattaa ehkä jäädä hetkeksi juustolautasen kanssa tai jäädä illalliselle – täällä ei voi mennä vikaan. Punch Lanen vieressä sijaitseviin Juliet Melbourneen, joka on piilotettu kellariin ja jossa voi nauttia cocktaileja, ja Saint Urbaniin, joka on Richmondissa sijaitseva suosittu paikallinen ravintola, kannattaa myös tutustua.

Melbourne Supper Club, Melbourne CBD

Tämä Melbournen instituutio on toivottanut asiakkaat tervetulleiksi vuodesta 1998 lähtien, ja se on ollut auki aamuyön tunteihin asti tarjoillen illallista ja runsaampia ruokia. Me tulemme kuitenkin viinin vuoksi. Voisit viettää tuntikausia lukiessasi punaisella nahalla sidottua viinilistaa ja pohtiessasi päätöstäsi. Monet kuuluisat nimet tulevat Australiasta – Best’s mukaan luettuna – ja ulkomailta Moselin, Barolon, Burgundin ja Bordeaux’n kaltaisilta alueilta.

Siglo, Melbourne CBD

Onko Siglo Pariisissa vai Melbournessa? Pariisilaiset korituolit lisäävät hämmennystä tässä ulkoilmakattoterassibaarissa. Se sijaitsee The Melbourne Supper Clubin yläpuolella, ja viinit tulevat sen laajasta kellarista. Nauti raikas lasi Best’s Great Western Rieslingiä tai ensiluokkaisista väkevistä alkoholijuomista valmistettu cocktail.

Mjølner, Melbourne CBD

Melko uusi Melbournen ruokailu- ja juomapaikassa, tämä viikinkiaiheinen baari on omituinen ja hauska. Se on paikka, jossa voit kokeilla skandinaavisesti inspiroitunutta ruokaa ja cocktaileja. Opit skandinaavisista jumalista, kuten Thorista, lukiessasi juomalistaa, jossa on myös hyviä viinejä. Ainutlaatuinen ilta on taattu Mjølnerissä.

Pastuso, Melbourne CBD

Jos kaipaat jotain hieman erilaista kaupungin sydämessä, tämä kirkkaasti sisustettu perulaisvaikutteinen ravintola ja baari on ehdoton valinta. Täällä keittiömestari Alejandro Saravia tarjoaa syötävän matkan “rannikolta Andien yli viidakkoon”. Ruoka vaihtelee erilaisista ceviche-annoksista (säilöttyjä äyriäisiä) savustettujen ja hiillettyjen, parillassa paahdettujen lihojen kautta runsaisiin eteläamerikkalaisiin jälkiruokiin. Vaikuttavalla juomalistalla, joka sisältää pisco-cocktaileja ja runsaasti eteläamerikkalaisia viinejä, on myös Cellar Reserve -osasto, josta löydät oman Bin 0 Shiraz -viinimme, joka sopii täydellisesti kuivakypsytetylle pihville.

Bar Margaux, Melbourne CBD

Jos etsit (hyvin) myöhäisillan juomista ja ruokailua, suuntaa tähän vilkkaaseen kellaripaikkaan, joka on kuin New Yorkissa sijaitseva ranskalaistyylinen brasserie. Hyvä viinilista, jossa on paljon laseittain tarjottavia viinejä, minimartinit ja illallislistan luultavasti Melbournen paras (mutta varmasti runsain) myöhäisillan hampurilainen takaavat, että Bar Margaux on joka ilta ääriään myöten täynnä (perjantaisin ja lauantaisin se tarkoittaa aamuviiteen asti). Varhaiset linnut voivat kirjautua sisään “Golden Hour” -aikaan kello 16.00 ja 18.00 välisenä aikana, jolloin tarjolla on edullisia ostereita ja samppanjaa, kun taas yökyöpelit saavat saman tarjouksen kello 12.00 alkaen.

Lee Ho Fook, Melbourne CBD

Klassinen kiinalainen ruoka nykyaikaisella twistillä on täällä teemana, mutta tämän Melbournen kujalla sijaitsevan ravintolan kohokohta on sen kellarikerroksessa sijaitseva Good Luck Bar. Täällä on tarjolla rajoitetumpi valikoima ylemmän kerroksen ylistetyn keittiömestarin Victor Liongin ruokalistaa sekä loistava cocktaililista (jossa keskitytään martineihin), jossa on mielenkiintoisia riippumattomia tislaamoja ja hienoja viinejä laseittain. Ja mikä sopisi paremmin rapean kevätsipulipannukakun kanssa kuin lasi Best’s Foudre Ferment Rieslingiä?

Luxsmith, Seddon

Kulmalla sijaitseva Luxsmith on “baari ja viinikauppa”, jossa on suuret lasi-ikkunat, joista voit katsella maailman menoa. Se on täydellinen paikka hengailla ystävien kanssa tai hakea pullo illallista varten kotona. Viiniä on joka puolella, joten sen valitseminen on ainoa ongelmasi tässä rennossa, naapurustossa sijaitsevassa paikassa.

South Press, Toorak

Tässä tyylikkäässä viinibaarissa/pullokaupassa baaritiskin ja pöydän ja tuolit erottaa viiniseinä. Valitse pullo esillepanosta ja voit joko viedä sen kotiin tai maksaa pienen korkkimaksun ja nauttia sen sisällä. Tilaa lautasellinen leikkeleitä ja muutama jaettava lautanen, etkä voi toivoa paljon muuta.

Botanical Hotel, South Yarra

Tämä brasserie/viinikauppa ja cocktailbaari on naapuruston suosikki, jossa on tarjolla kaikkea aamiaisesta cocktaileihin (myös päivittäinen happy hour). Laajasta, kansainvälisesti suuntautuneesta viinilistasta saa hyvää luettavaa (ja juotavaa), ja voit ostaa pullon viinikaupasta ja nauttia sen sitten välipalojen kanssa baarissa. Tai istahda alas nauttimaan täydellistä pihviä brasserien grilliruokalistalta.

The Recreation Bistro & Bottle Shop, Fitzroy North.

The Recreation on todella yhteisöllinen viinin ja ruoan keskus, joka tuo samanhenkisiä ihmisiä yhteen yhteisen pöydän ääreen ja edistää käsityöläistuottajia ja viinintekijöitä. Liity jäseneksi, niin pääset mukaan ainutlaatuisiin mestarikursseihin, tapahtumiin ja tarjouksiin sekä viikoittaisiinGather-sunnuntaipäivällisiin.

Frédéric, Cremorne

Tässä suhteellisen uudessa eurooppalaisvaikutteisessa bistrossa (Frédéric) ja kahvilassa/baarissa (Fréd’s) voit nauttia molemmista mahdollisuuksista. Varaa ravintolasta loistava lounas (mukaan lukien nopea kahden ruokalajin Formule Expresse -menu keskellä viikkoa) tai päivitettyä brasserie-tyylistä ruokaa sisältävä illallismenu. Fréd’s on aluksi aamiaispaikka, josta pääset päivän mittaan cocktaileihin ja myöhäisillan digestiiveihin, ja sen viikoittain vaihtuva ruokalista tarjoaa siihen sopivaa rentoa ruokaa. Kansainvälisiä ja paikallisia merkkejä, kuten Best’s Great Western Riesling, sisältävä viinilista on jo itsessään herkkupala, ja laseittain on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja.

Melbournen viini- ja ruokakulttuuri kehittyy jatkuvasti, ja uusia paikkoja avautuu ympäri kaupunkia, joten lähde ystävien kanssa tutustumaan uusimpiin hotspotteihin ja vanhoihin suosikkeihin.

Kuvan luotto: Siglo Bar