Best’s Winesin kestävän kehityksen aloitteet

7 helmikuu 2020 | Blogini luokka | Best’s Wines | Best’s Wines

Viininviljelijät ovat jo jonkin aikaa olleet kestävän viljelyn eturintamassa aina rypäleiden ja viiniköynnösvarastojen ilmastokestävyydestä pakkausten kierrättämiseen. Täällä Great Westernissä olemme toteuttaneet kestävän kehityksen aloitteita jo vuosia, emmekä lepää laakereillamme – olemme sitoutuneet viemään parhaat kestävät käytännöt tulevaisuuteen. Tässä on päivitetty katsaus siihen, mitä olemme tähän mennessä tehneet vastataksemme haasteeseen.

Aurinkosähkö ja energiatehokkuus

Best’s Wines on aina ollut konservatiivinen energiankulutuksessamme. Tämä saavutetaan paitsi sillä, miten energiamme tuotetaan, myös seuraamalla ja muuttamalla jatkuvasti työtapojamme energian kuluttajina.

Best’s Great Westernin viinitilan katolla on 390 paneelin ja 95 kWh:n järjestelmä. Se sähkö, jota ei käytetä viinitilalla, syötetään takaisin verkkoon. Viimeisimmällä ostamallamme Sugarloaf Creekin viinitilalla on 330 paneelin 99 kWh:n järjestelmä, ja jälleen kerran käyttämättä jäänyt sähkö syötetään takaisin verkkoon.

Bestin kellarin ovella teemme kaikkemme rajoittaaksemme energiankulutustamme. Takkamme syttyy talvikuukausina, jotta voimme vähentää riippuvuuttamme käänteiskiertoisesta ilmastointilaitteesta. Kesällä energiatehokkuus on suurempi haaste – erityisesti 45 °C:n päivinä. Aurinkopaneelijärjestelmä lieventää kuitenkin huomattavasti tätä kuormitusta.

Vedensäästö ja multaus

Best’s Wines -tiimi seuraa jatkuvasti vedenkäyttöä kaikilla viininviljely- ja viininvalmistusprosessin osa-alueilla. Viinitarhoilla olemme siirtyneet pois mullan ostamisesta, sillä sen tuottaminen vaatii energiaa, mutta myös sen kuljettaminen. Sen sijaan jätämme ruohon kasvamaan viiniköynnösten alle. Sillä on paljolti sama vaikutus, sillä se jäähdyttää juuria ja pitää kosteuden maassa.

Sugarloaf Creekissä käytämme 100-prosenttisesti kierrätettyä vettä, joka toimitetaan Araratista erityisen kierrätysputken kautta yhteistyössä GWM Waterin kanssa. Concongella Estate -viinitarhamme Great Westernissä ja Salvation Hills -viinitarhamme Rhymneyssä käyttävät patovettä, jota täydennetään vain vaikeimmissa olosuhteissa.

Vaikka emme vielä käytä jätevesiämme uudelleen, aiomme tulevaisuudessa asentaa harmaavesijärjestelmän.

Puiden istutus ja biologinen monimuotoisuus

Eroosion estämiseksi Bestin Sugarloaf Creekin viinitilalla olemme istuttaneet 4500 puuta ja asentaneet 6 kilometriä aitaa.

Biologisen monimuotoisuuden kannalta meillä on terveitä populaatioita “hyviä ötököitä”, kuten pitsisiipiä, leppäkuoriaisia ja hämähäkkejä, sekä vähemmän tervetulleita kilpiötökkiä!

Pahvin ja pehmeän muovin kierrätys

Best’s on alalla edelläkävijä kestävän tuotannon ja kuljetusten lisäämisessä kierrätysprosessiemme avulla. Olemme hiljattain investoineet Recycle Pack -koneeseen, jolla voimme kierrättää pahvilaatikot (ja niitä on paljon) pakkausten täyteaineeksi.

Tämän järjestelmän suuri etu on, että voimme valmistaa omia pakkauksiamme jo käyttämästämme pahvista. Voimme ehkä toimittaa sitä myös muille yrityksille. Lisäksi voimme nyt lopettaa muovisen kuplamuovikelmun käytön yksittäisten pullojen kuljetuksissa.

Lisäksi kierrätämme nyt kaikki pehmeät muovit, myös kuormalavakääreet, ja tutkimme parhaillaan uutta biohajoavaa kuormalavakäärevaihtoehtoa.

Työskentelemme jatkuvasti uusien innovaatioiden parissa varmistaaksemme, että huolehdimme jatkossakin ympäristöstämme ja toimimme kestävällä tavalla osana laajempaa yhteisöä. Kun meillä on uutisia tulevista hankkeista ja uusista kestävän kehityksen aloitteista, päivitämme tätä blogia.

Bestin korkealentoinen taistelu pakkasta vastaan

Viininviljelyssä on joitakin haasteita, joihin on vaikea varautua, ja 4. marraskuuta 2017 koettu tuhoisa mustapakkanen oli yksi niistä, jotka vaativat veronsa. Huolimatta siitä, että viinitarhoihin oli asennettu pakkastuulettimia, Bestin Concongellan viinitarhalle välittömästi laskeutunut äkillinen kylmän puhallus pyyhkäisi suuren osan hedelmistämme pois. Näin ollen vuoden 2018 sato oli tuhoutunut. Jos et ole kuullut tarinaa, kirjoitimme pakkasen vaikutuksista aiemmassa postauksessa joulukuun alussa 2017.

Lue lisää →

Great Western Terroir -maaperän tutkiminen

Great Western on osa Grampiansin maantieteellistä merkintää (GI), ja vaikka pidämme siitä, että olemme osa laajempaa aluetta, ajattelimme, että oli aika tutkia, mikä tekee Great Westernin terroirista niin ainutlaatuisen.

Lisätietoja →