Parhaat ruokapaikat Halls Gapin, Araratin ja Stawellin ympäristössä

26 helmikuu 2020 | Ruokapaikat ja juomat | Best’s Wines | Best’s Wines

Grampiansin alueen pohjoisosassa on paljon muuta houkuteltävää kuin sen erinomainen luonto ja historialliset shiraz-viiniköynnökset. Täällä sijaitsee Great Westernin osa-alue, joka rajoittuu Halls Gapin, Stawellin ja Araratin kultakaivoskaupunkeihin ja jossa sijaitsee Best’s Wines. Matkailijat tulevat tutkimaan Grampiansin kansallispuiston ihmeitä, maistelemaan erinomaisia punaviiniä ja nauttimaan lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Best’s-tiimi tykkää käydä ulkona syömässä, juomassa tai kahvilla parhaiden kanssa, joten tässä on sisäpiirin oppaamme rakastamistamme paikoista.

Spirit of Punjab, Halls Gap

Tämä pitkäaikainen paikallinen suosikki tarjoaa valtavan ruokalistan intialaisista klassikoista lämpimässä, viihtyisässä ympäristössä, ja sen olutpuutarhasta on upeat näkymät Grampiansin vuorille. Spirit of Punjab-ravintolassa ei tingitä siitä, että ruoanvalmistuksessa käytetään laadukkaita raaka-aineita ja vastapaahdettuja ja jauhettuja mausteita, joten kaikki on täynnä aitoa makua. Voit myös valita chilin tulisuuden tason! Lyhyt viinilista sisältää pari paikallista viiniä, kuten Rosé, Riesling, LSV Shiraz ja kuvaavasti nimetty Gentle Blend Riesling. Tarjolla on myös olutta, muun muassa intialaisten suosikki Kingfisher Premium ja läheisen Pomonal Estate -tilan paikallinen olut.

Avoinna seitsemänä päivänä päivällisellä klo 17.00-21.30; perjantaisin ja sunnuntaisin lounaalla klo 12.00-14.30; 03 5356 4234; varausta suositellaan.

Paper Scissors Rock, Halls Gap

Tästä ystävällisestä panimo-ravintola-elävän musiikin paikasta on tullut paikallisten asukkaiden sosiaalinen keskus sen jälkeen, kun se avattiin viime vuonna. Paper Scissors Rockin hyvin hinnoiteltu, kausittain vaihtuva ruokalista kattaa kaiken mahdollisen savustetusta cheddarista ja taleggiosta hitaasti kypsennetyn lampaanlavan ja mascarponejuustokakun kautta. Myös olutvalikoima on erinomainen, ja tarjolla on vakiovalikoima, johon kuuluvat Normal-olut ja Dark Vader -stout-olut sekä IPA:t, XPA:t, satunnaiset tynnyrioluet ja kausijulkaisut.

Avoinna torstai-to klo 12-20. Ti ja ke suljettu. 03 5311 3709; varaukset välttämättömiä.

Kuvalähde: 5337 5337, 5337 5337: Paper Scissors Rock Brew Co.

Flame Brothers, Halls Gap

Flame Brothers on amerikkalaistyylinen savustamo, ravintola ja baari, josta avautuvat upeat näkymät Grampiansin vuorille. Ruokalistalla on valikoima kotimaista klassikkoa, kuten kirnupiimällä paistettua kanaa ranch-kastikkeella, joukko hampurilaisia ja valikoima lihaa, joka tarjoillaan tuoreena savustamosta. Jälkiruoaksi on tarjolla jopa limettipiirasta, ja aterian seuraksi on hyvä valikoima viinejä, oluita ja cocktaileja, kuten Best’s Sparkling Shiraz. Flame Brothers on avoinna myös aamiaiseksi!

Avoinna päivittäin aamiaiseksi klo 7.30-11.45, lounaaksi ja illalliseksi klo 12-22. (03) 5356 4279. Varaukset ovat välttämättömiä.

Kuvalähde: Flame Flame, Kuvat: A..: Lähde: Flame Brothers

Halls Gap Hotel

Lapsiystävällinen Halls Gap Hotel on lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta, ja siellä on kietoutuva kuisti, josta voit nauttia näkymistä lämpimällä säällä, ja roihuava hirsitakka, joka torjuu talven kylmyyttä. Halls Gap -hotellinbistrotyylinen ruokalista on yleisön mieleen, ja siinä on paljon erilaisia vaihtoehtoja korealaisesta paistetusta kanasta pizzoihin, pihveihin ja hienostuneempiin ruokiin, kuten kahdesti keitettyyn kiinalaiseen haudutettuun sianlihaan. Ravintolassa on laaja olut-, siideri- ja viinilista, jossa on useita paikallisia juomia, kuten Best’s Great Western Riesling, Chardonnay, Bin 1 Shiraz ja Cabernet Sauvignon.

Avoinna 7 päivää lounaalla ja illallisella klo 11:30-21:00. Online-varaukset ovat välttämättömiä.

Kuvan lähde: M: Halls Gap Hotel

Sicilians Bar & Restaurant, Ararat

Tämä perheomisteinen ravintola on kuulunut Araratin ruokakulttuuriin jo yli 30 vuoden ajan. Siciliansin lounas- ja päivällisvalikoimat ovat valtavat, ja niissä on tarjolla erilaisia italialaisia pizzoja ja pastoja, salaatteja ja paljon muuta, mukaan lukien joitakin aitoja libanonilaisia klassikoita. Bourizkin perhe on ylpeä siitä, että se tarjoilee tuoretta ruokaa kohtuulliseen hintaan. Juomalistalla on paikallisia merkkejä, muutama Best’s-pullo – ja paikka ulkona viiniköynnösten alla on juuri oikea paikka maistella niitä.

Avoinna maanantaista lauantaihin lounasaikaan klo 11.00-14.00 ja illallisella klo 17.00-20.00. (03) 5352 2627. Varauksia suositellaan.

The Courthouse Hotel, Ararat

Tämä Araratin sydämessä sijaitseva historiallinen hotelli ei ole vain hyvä yöpymispaikka turisteille, vaan se on myös paikallisten asukkaiden sosiaalinen keskus. Courthousen ruokalista koostuu pubiklassikoista, kuten parmankanasta tai parmista (riippuen siitä, mistä olet kotoisin) ja bangers and mashista, pihveihin, hampurilaisiin, paistoksiin, pastoihin ja muuhun. Heidän ranskalaiset perunalastunsa ovat ehdottomasti alueen parhaita! Myös lapset on otettu hyvin huomioon. Courthouse-baarissa on hyvä valikoima paikallisia käsityöläisoluita ja siidereitä hanasta sekä alueellisia viinejä, jotka lisäävät kokemusta.

Avoinna torstaista sunnuntaihin klo 11-21. (03) 5352 7371. Varauksia suositellaan.

Diamond House Heritage Restaurant, Stawell

Tämän ravintola-majatalon historia ulottuu vuoteen 1868, ja sen nimi tulee rakennuksen huomattavasta timanttikuvioisesta tiilimuurauksesta. Kun ruokalistalla on esimerkiksi “bush dust kangaroo” -annoksia, voisi luulla, että Diamond House on puhdasta australialaisuutta. Pitkäaikaisella keittiömestarilla Dave Wainwrightilla on kuitenkin paljon modernia australialaista (lue monikulttuurista) kikkaa hihassaan, joten voit valita korianterikatkaravut chili-, lime- ja inkiväärijäätelön, pappardellea sieniragutilla tai punaisen curry-ankan sekä parhaimman pihvin. Viinilistalla on suosittu White Gravels Hill Shiraz ja superpremium Best’s Bin No. 0 -viini, jota voit nauttia vakavien pihvien kanssa. Lisäksi Diamond House järjestää joka kuukausi suositun blues-illan.

Avoinna päivittäin illalliselle klo 18.00 alkaen. (03) 5358 3366. Varauksia suositellaan.

Barney’s Bistro Bar, Pomonal

Vain 10 minuutin ajomatkan päässä Halls Gapista sijaitseva klassinen perheravintola on todellinen yleisön suosikki. Se sijaitsee täysin kunnostetussa vanhassa villavajassa, jonka sisustus on hauska ja kierrätetty ympäri Victoriaa löytyneistä materiaaleista! Lisäbonuksena Barney’s tarjoaa keskiviikko- ja torstai-iltaisin 16 dollarin erikoisuuksia. Juomalistalla on hyvä valikoima paikallisia viinejä, kuten Bin 1 ja Cabernet Sauvignon, sekä oluita ja väkeviä alkoholijuomia. Barney’s on erittäin suosittu sekä paikallisten että vierailijoiden keskuudessa, joten kannattaa ehdottomasti varata pöytä etukäteen.

Avoinna keskiviikosta sunnuntaihin juomia ja illallinen klo 15-22; lauantaina ja sunnuntaina lounas, juomat ja illallinen klo 11:30-22.
(03) 5356 6337. Varauksia suositellaan.

Moyston General Store ja kahvila

Alueen parasta kahvia voit nauttia suoraan Moyston General Storessa, jossa on myös koko päivän aamiainen ja lounasruokalistalla on persialaisia vaikutteita, kuten maustettua hitaasti kypsytettyä kanaa ja persialainen lammashampurilainen hiilipullan päällä. Jos olet paikalla lauantai-iltana, varaa paikka persialaiselle illalliselle. Kahvilassa on anniskelulupa, ja siellä on hyvä valikoima paikallisia tippoja sekä australialaisia ja kansainvälisiä oluita.

Avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-16, lauantaisin klo 9-16, illallisvaraukset klo 18-19.30, sunnuntaisin klo 9-16, juhlapyhinä klo 10-15.