Herne-kalapiirakka

30 huhtikuu 2020 | Blogini luokka | Best’s Wines – Parhaat viinit

Mikään ei ole tyydyttävämpää kuin herkullinen ja terveellinen kalapiirakka lasillisen viiniä kera viileänä iltana. Jamie OliverinSweet Pea Fish Pie on nokkela ja herkullinen ruokalaji, jossa käytetään pakastimen perusruokia. Voit käyttää mitä tahansa kalaa, mitä sinulla on käsillä, ja jättää pinaatin pois, jos et löydä sitä paikallisesta supermarketista. Se on monipuolinen perheruoka, joka sopii täydellisesti Bestin vuoden 2019 Great Western Rieslingin kanssa. Mikset kokeilisi sen valmistamista tänä viikonloppuna?

Ainekset

1 kg perunoita
400 g pakasteherneitä
1 sitruuna
40 g suolatonta voita
2 porkkanaa
2 sipulia
oliiviöljyä
500 ml puolirasvatonta maitoa
2 x 150 g pakastettua lohifileetä

2 x 100 g pakastettuja valkokalafileitä
65 g jauhoja
100 g pakastettua pinaattia
125 g pakastettuja, keitettyjä, kuorittuja katkarapuja
1 tl englantilaista sinappia
40 g Cheddar-juustoa
Merisuolaa
Tuorejauhettua mustapippuria.

Menetelmä

 1. Kuori
 2. perunat ja leikkaa ne suuriksi, tasakokoisiksi paloiksi ja keitä niitä suuressa kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä, ja lisää herneet viimeiset 2
 3. minuuttia.

 4. Valuta ja soseuta hyvin ripauksen merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria, sitruunan kuorta ja voita.
 5. Kuori

 6. ja paloittele porkkanat ja sipulit ja paista niitä suuressa uuninkestävässä pannussa (halkaisija noin 30 cm) 1 rkl öljyä käyttäen keskilämmöllä 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole saaneet väriä.
 7. Kuumenna
 8. sillä välin

 9. maito pannulla keskilämmöllä. Kun se kiehuu, lisää kaikki pakastetut kalafileet ja keitä niitä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä, ja siirrä ne sitten reikäkauhalla lautaselle ja ota pannu pois liedeltä.
 10. Sekoita

 11. jauhot porkkanoiden ja sipulien joukkoon ja lisää sitten vähitellen lämmintä maitoa kauhallinen kerrallaan sekoittaen, kunnes kastike on tasaista. Sekoita pinaatti, kunnes se on sulanut ja sulanut joukkoon, ja mausta sitten täydellisesti.
 12. Hienonna

 13. kypsennetyt kalafileet (poista varovasti nahka ja luut ja hävitä ne), lisää katkaravut ja sinappi sekä puolen sitruunan mehu, raasta joukkoon Cheddar ja sekoita varovasti keskenään.
 14. Lisää päälle

 15. herneenmakuista muusia ja tasoita se tasaiseksi, raasta sitä hieman haarukalla, jotta se saa rapean rakenteen. Paista 30-40 minuuttia tai kunnes se on kauniin kultaista. Tarjoile vanhan kunnon annoksen paistettuja papuja (jos haluat) ja lasillisen Best’s 2019 Great Western Rieslingiä. Herkullista!

Jamie Oliver