Punaviinien tarjoilu kesällä

26. marraskuuta 2018 | Hamish Thomson

serving-red-wine-over-summer

Australia on tunnettu punaviineistään, ja usein juuri Bestin punaviini löytää tiensä jäsenten pöytiin parhaana vaihtoehtona. Koska ilmasto on kuitenkin lämmin, punaviinejämme on käsiteltävä kesäkuukausina erityisen huolellisesti, jotta viiniemme herkät maut pääsevät esiin.

Tiesitkö, että lajikkeesta riippuen punaviinit on parasta tarjoilla 12-18 °C:n lämpötilassa? Useimmat Australian kesän huonelämpötilat ovat paljon korkeammat kuin punaviinien säilytystä ja kulutusta koskevat eurooppalaiset huoneenlämpötilaohjeet. Älä siis pidä viinejä ulkona kesähelteellä, vaan investoi ehkä laadukkaaseen viinijääkaappiin ja mieti punaviinien lämpötilaa tarjoilun yhteydessä.

Kun viini lämpenee, alkoholi ja tanniinit tulevat yleensä hieman enemmän esiin, joten ne vaikuttavat kovilta, kuumilta ja yleensä epämiellyttäviltä. Kun elohopea nousee, laita punaviinit jääkaappiin ennen avaamista, avaa ne aikaisin ja anna niille runsaasti aikaa tuulettua.