Pasta parsan ja lohen kanssa

26 marraskuu 2018 | Oma blogiluokka | Hamish Thomson

pasta-with-asparagus-and-salmon

Ben Thomson ja Nicole Major viettivät hiljattain aikaa Euroopassa nauttien kulinaarisista herkuista ja viininviljelystä. Tässä tyylikkäässä pasta-annoksessa hyödynnetään kesän tuoreita raaka-aineita ja se on nopea valmistaa – täydellinen keskellä viikkoa viime hetken hullutukseen!

Ainesosat

225 g tuoretta parsaa, leikattu vinosti 2 cm:n paloiksi
Suolaa
1 rkl voita
½ rkl hienonnettua salottisipulia
1 kuppi kermaa
4 unssia savulohifileetä, viipaleiksi leikattuna
Tuoreeksi jauhettua mustapippuria
1 tl tuoretta sitruunamehua
300 g pastaa
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

Menetelmä

    Höyrytä

  1. parsoja noin kolme minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmeitä ja vielä kirkkaan vihreitä. Huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin paperipyyhkeillä ja laita sivuun
  2. .

  3. Kiehauta iso kattila suolattua vettä pastaa varten. Kun vesi kiehuu, sulata voi suuressa raskaassa paistinpannussa. Lisää salottisipulit ja kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistu. Sekoita joukkoon kerma ja hauduta viisi minuuttia tai kunnes kerma on paksuuntunut.
  4. Lisää

  5. lohi kerman joukkoon ja ota paistinpannu pois liedeltä. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää parsa.
  6. Kun

  7. vesi on kiehumassa, lisää pasta, sekoita kerran tai kahdesti ja keitä, kunnes se on al denté. Valuta hyvin.
  8. Siirrä pasta lämpimään tarjoilukulhoon, kaada kastike sen päälle ja sekoita. Ripottele päälle tilliä ja tarjoile.

Sopii täydellisesti Great Western Riesling-viinimme kanssa. Buon appetito!

Kuva: taste.com.au