Geelongin parhaat viinibaarit ja ravintolat

22 tammikuu 2019 | Paikkoja syödä ja juoda | Hamish Thomson

guide-to-geelong-wine-bars

Victorian Geelongin kaupungissa on kukoistava viinikenttä. Esplanade tai Eastern Beach saattaa olla täydellinen paikka piknikille, auringonlaskun katseluun ja Best’s Wine -suosikkiviinisi nauttimiseen purjehdusfestivaalia seuratessa, mutta siellä on myös paljon upeita viinibaareja ja ravintoloita, joihin voit istahtaa ja maistella hienoja viinejä.

Tiimimme on usein liikkeellä Geelongin alueella, jossa on monia Best’s Winesin pitkäaikaisia tukijoita. Olemme siis tehneet kovan työn puolestasi ja kaivaneet esiin joitakin piilotettuja aarteita!

Arkisto

Se, mikä alkoi yhden paikallisen perheen viinikokoelmasta, on muuttunut tähän ihastuttavaan viinibaariin Belmontissa. Archive tarjoaa yli 90 laseittain myytävää viiniä, joista osa käyttää Coravin-järjestelmää harvinaisten, vanhojen pullojen maistiaisten antamiseksi ja tuoreuden varmistamiseksi. Mutta ensimmäinen rakkaus täällä on viini, ja se näkyy ruokalistalla, jossa jokainen ruokalaji on yhdistetty useisiin ruokalistalla oleviin viineihin. Tämä on ehdoton vierailukohde, jos haluat tutustua viktoriaanisiin viineihin poistumatta Geelongista.

Union St Wine

Union St Wine ei ole vain funky viinibaari, vaan se on myös viinikauppa, josta voit tilata tilauksen ja saada erikoisvalikoituja viinejä kotiovellesi. Suuntaa viinibaariin, valitse pullo pullokaupan hinnoin ja nauti se viinille sopivien välipalojen, kuten juustojen ja leikkeleiden, kera. Jos sinulla on vaikeuksia viinin valitsemisessa, ota yhteyttä asiantuntevaan henkilökuntaan, joka opastaa sinua – saatat myös oppia jotain samalla.

Tulip

Tulip on ollut osa Geelongin ruoka- ja viinitarjontaa jo viiden vuoden ajan, koska se on keskittynyt laadukkaisiin paikallisiin tuotteisiin, jotka liittyvät niin ruokaan kuin viiniinkin. Kaikki on suunniteltu jaettavaksi, ja ilmapiiri on rento, joten sinne on helppo asettua ystäväporukalla ja viettää muutama tunti herkullisesta ruoasta ja viinistä nauttien.

The 18th Amendment Bar

The 18th Amendment Bar on saanut nimensä Yhdysvaltain perustuslain 18. lisäyksen mukaan, jonka myötä alkoholin kieltämisestä tuli laki Yhdysvalloissa. Baari saattaa näyttää 1920-luvun salakapakalta, mutta täällä on ehdottomasti laillista juoda viinaa! Tarjolla on laaja cocktail-valikoima, joka sisältää suosittuja juomia kieltolain aikakaudelta sekä nykyaikaisia versioita klassikoista. Myös viinilista on lyhyt mutta mielenkiintoinen, mutta me tulemme cocktaileja varten ennen illallista.

Empire Grill

Geelongin ruokapaikan vankka kantava voima yli 30 vuoden ajan, Empire Grill tarjoaa modernia australialaista ruokaa, jossa on aasialaisia vaikutteita ja jossa käytetään paikallisesti hankittuja raaka-aineita. Viiden ruokalajin degustointi viinin kera on edullinen ja tarjoaa mahdollisuuden maistaa kokin suosikkeja yhdellä kertaa. Ravintola on avoinna myös lounasaikaan, ja tarjolla on myös lastenruokia. Viinilista on laaja, ja se ulottuu Ranskasta ja Uudesta-Seelannista paikallisiin sankareihin.

Pullot ja tynnyrit

Pullokauppa, joka valmistaa kaupungin parasta kahvia ja tarjoilee herkullista ruokaa – kyllä, juuri sitä Bottles & Barrels tekee. Poikkea sinne aamiaiselle, lounaalle tai vain latte-juomalle ja tutustu hyllyihin, jotka ovat täynnä paikallisia, perheomisteisia tuottajia, ja keskity pinot noiriin, joka on kiistatta Geelongin merkittävin lajike. Poikkea katselemaan, et varmasti lähde tyhjin käsin!

Geelong Cellar Door

Jos sinulla on vähän aikaa, mutta haluat maistella Geelongin viinitarjontaa, suuntaa Geelong Cellar Dooriin. Tyylikkäässä ympäristössä – valkoiset seinät, puulattiat ja ruskehtavat nahkapenkit – voit maistella paikallisia suosikkeja laseittain samalla kun nautit viinille sopivaa ruokaa. Siellä järjestetään myös säännöllisiä maistiaisia, joka kuukausi esitellään paikallinen viinitila, ja voit ostaa pulloja mukaan otettavaksi.

Alma

Koe eteläamerikkalaisia makuja poistumatta Geelongista Almassa, jossa hauskanpitoon ja nauruun kannustetaan herkullisen aterian ja huippuviinin äärellä. Mitä muuta voisit toivoa? Kyllä, lasillinen roséamme, joka sopii mielestämme erinomaisesti useimpien ruokalajien kanssa. Suosittelemme myös aterian päätteeksi jotakin Liquid Desserts -valikoiman likööreistä tai väkevistä.

Centra Hotel

Tämä on pubi, mutta ei mikään vanhanaikainen juomapaikka. Centra Hotelissa on selkeät linjat, moderni muotoilu ja sisäpiha, jossa voit rentoutua ja nauttia lasillisen viiniä ja runsasta italialaista ruokaa. Pastoja ja pizzoja ei voi ohittaa. Muista kuitenkin jättää tilaa jälkiruoalle.

Shiraaz

Miten voisimme olla ottamatta mukaan ravintolaa nimeltä Shiraaz! Monet sanovat, että se on Geelongin paras intialainen, ja sitä on vaikea kiistää. Kokoa ryhmä yhteen, saavu paikalle nälkäisenä ja nauti yksi juhlaillallisista, jotta voit päättää itse. Suosittelemme, että otatte mukaan suosikkiviininne Best’s – ja Bin No. 1 Shiraz on aina hyvä pari Great Western Rieslingin ohella!

Wharf Shed Paviljonki

Wharf Shed Pavilion on uusi tulokas, joka tarjoaa ainutlaatuisen lasista ja puusta rakennetun juhlatilan, josta on upeat näkymät lahdelle. Ruoka on modernia australialaista ja sisältää paikallisia suosikkeja, kuten paistettua Port Phillip Bay Calamaria, sekä alueellisia viinejä. Kokeile ja kerro meille mielipiteesi.

Geelongin ulkopuolella

Jos olet matkalla Great Westerniin vierailemaan kellariovellamme sen jälkeen, kun olet maistanut parasta, mitä Geelongilla on tarjottavanaan, varmista, että pysähdyt Ballaratissa ja poikkeat Mitchell Harrisissa. Tämä viihtyisä viinibaari sijaitsee kunnostetussa 1870-luvulla rakennetussa tuotevarastossa ja työpajassa, ja se on Länsi-Viktoriaanisten viinien näyteikkuna. Voit siemailla lasin tai kaksi lämpimässä iltapäivän auringossa tai takkatulen ääressä vuodenajasta riippuen ja tilata ruokalistalta välipaloja tai kokonaisen aterian.

Vaihtoehtoisesti, jos ajat Great Ocean Roadia pitkin katsomaan 12 apostolia, sinua hemmotellaan myös ruoka- ja viinivaihtoehdoilla. Lyhyen ajomatkan päässä Geelongista on Anglesea Surf Life Saving Clubin Captain Moonlite. Tämä rannan tuntumassa sijaitseva paikka on sisustettu retrohenkiseen surffipelastusaiheeseen. Todellinen vetonaula on kuitenkin herkullinen ruoka ja viini. Kauempana Great Ocean Roadin varrella on Aireys Inletissä sijaitseva A La Grecque, australialais-kreikkalainen ravintola, joka on perheystävällinen, jossa tarjoillaan erittäin tuoreita mereneläviä ja jonka viinit ovat huippuluokkaa – voittava yhdistelmä.

Muista Great Ocean Roadin varrella sijaitsevista paikoista löydät blogistamme lisää suosikkipaikkojamme, joissa voit pysähtyä ja tankata.