Vuoden 2019 vuosikertakertomus

5. kesäkuuta 2019 | Best’s Wines

On aina kollektiivinen helpotuksen huokaus, kun rypäleet ovat turvallisesti viinitilalla ja viininvalmistustiimimme voi aloittaa Best’s-viinien seuraavan vuosikerran valmistuksen. Hieman alhaisemmat sadot vuonna 2019 ovat johtaneet suurempaan konsentroitumiseen, mutta näiden viinien tuoksu ja pysyvyys takaavat, että tämä on Great Westernin hieno vuosikerta. Bestin viinintekijä Justin Purser kertoo ajatuksiaan vuosikerrasta 2019.

Best’sin tiimi on erittäin innoissaan siitä, miten vuosikerta 2019 on kehittynyt, vaikka se oli yksi kaikkien aikojen kuumimmista ja kuivimmista kesistä. Onnistuimme välttämään pakkaset, jotka uhkasivat tehdä vakavaa vahinkoa jo toisena vuonna peräkkäin, mikä tarkoittaa, että pystyimme tuottamaan enemmän pienistä lohkoista peräisin olevia julkaisuja, joita emme voineet korjata edellisenä vuonna. Lopulta saamamme vähäinen sademäärä varmisti, että viiniköynnökset selvisivät lämpöstressistä.

Joulukuussa ostimme Great Westernistä uuden viinitarhan, jonka nimeksi annoimme Sugarloaf Creek Vineyard, jotta voimme taata korkealaatuisen shirazin ja cabernet’n toimitukset tulevaisuudessakin. Se laajensi viinitarhojemme tarjontaa ja merkitsi sitä, että meillä oli lisää hedelmiä, joista valita.

Viinintekijämme Justin Purser kertoo vuosikertaa koskevassa katsauksessaan, mitä odottaa vuoden 2019 viineiltämme.

Vuoden 2019 vuosikerta

Kesä 2018/19 oli yksi kaikkien aikojen kuumimmista ja kuivimmista kesistä. Tämä teki viinitarhojen hoidosta hyvin haastavaa, mutta varmistimme riittävät vesivarastot etukäteen, joten ne pärjäsivät hyvin, ja suojaruiskujen käyttö oli vähäistä.

Pakkasen hallinta oli tänä vuonna ensisijainen painopistealue, ja tiimi oli päättänyt kokeilla uusia menetelmiä välttääkseen edellisen vuosikerran tuhoisat tappiot. Teimme yhteistyötä Grampians Helicoptersin kanssa (joka tekee myös maisemalentoja viinitarhoillemme ja kellarin ovellemme) varmistaaksemme, ettei kylmä ilma pysynyt viiniköynnöksissä pitkään. He tekivät upeaa työtä valoshow-taitojen avulla, jotka korostivat kaikkia alueita, jotka ovat lähellä jäätymistä ja siten vaarassa kärsiä pakkasvaurioita.

Riittävän vedensaannin ansiosta viinitarhat saivat hyvän alun, vaikka jäykät tuulet keväällä rajoittivat kukintaa ja siten viiniköynnösten mahdollista hedelmällisyyttä. Tammikuussa ja helmikuun alussa oli myös joitakin kuumia päiviä, mikä sai viiniköynnökset asettamaan lehtien terveyden kypsymisen edelle. Minua ihmetyttää, miten jotkut vanhat kuivakasvatetut viiniköynnökset kuivattavat automaattisesti joitakin paljaita rypäleterttuja säilyttääkseen lehdet ja varjossa olevat rypäleterttuja.

Hedelmät tulevat sisään!

House Block Riesling -viinirypäleemme oli ensimmäinen 27. helmikuuta poimittu hedelmä. Alku oli nopea, ja riesling, pinot ja kuivaviljelty shiraz kypsyivät ja poimittiin maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Se aiheutti pitkiä päiviä, ja eräänä eeppisenä päivänä puristettiin viisi puristinkuormaa valkoisia viinirypäleitä.

Lämpimän sään myötä Concongellan viinitarha sai pelisilmänsä päälle, ja poimimme niin nopeasti kuin pystyimme, jotta saimme pinot meunier’n ja vanhan viiniköynnöksen shirazin.

Onneksi maaliskuun alussa sää viileni, ja saimme kauniin pitkän kypsymisajan lopuille rieslingille, chardonnaylle, pinot noirille, shirazille ja cabernetille.

Kausi eteni hyvin, ja suurin osa shirazista poimittiin 1. huhtikuuta mennessä (ei vitsi!), ja hedelmien laatu näytti yleisesti ottaen erittäin hyvältä tai erinomaiselta, erityisesti punaviinien osalta. Poiminta päättyi 17. huhtikuuta, ja historiallinen Nursery Block oli viimeisten joukossa. Sadonkorjuu on aina erityistä, ja koko Bestin tiimi, mukaan lukien osa kuudennen sukupolven Thomson-suvun jäsenistä, osallistui sadonkorjuuseen käsin.


Kuva: Viv Thomson ja lapsenlapsi Isabelle

Vaikka sato laski keskimäärin noin 10 prosenttia, pitoisuus ja maku olivat korkeat. Tässä vaiheessa vuosikerta muistuttaa vuoden 2014 satoa – toinen Great Westernin korkealaatuinen vuosikerta. Toistaiseksi erinomaisia ovat chardonnay, Old Vine Pinot Meunier ja Thomson Family Shiraz. Tämä näyttää olevan erittäin hyvä vuosi myös shirazille, joka on tiivis ja hienostunut.

Kaiken kaikkiaan meillä on syytä olla innostuneita Bestin Great Westernin uusimmasta vuosikertaviinistä, joten pysy kuulolla, jotta saat lisätietoja – ja maistele tuloksia.