Ruokailu Horshamissa: Horsham: Paikallinen oppaamme

22 elokuu 2019 | Ruokapaikat ja juomat | Best’s Wines | Best’s Wines

Best’sissä vierailevat vieraat kysyvät meiltä usein vinkkejä parhaista ruokapaikoista lähialueella. Monet Grampiansin kautta matkustavat pysähtyvät myös Horshamissa, joka on vain tunnin ajomatkan päässä Best’s Cellar Doorista. Horsham on Wimmeran alueen suurin kaupunki, merkittävä historiallinen aluekeskus, joka sijaitsee noin puolivälissä Adelaiden ja Melbournen väliä Western Highwayn varrella.

Horsham on ehdottomasti kiertomatkan arvoinen. Siellä on vilkas taide-elämä, johon kuuluu yksi Australian suurimmista nykyvalokuvakokoelmista Victoriassa. Katso näyttely Horshamin kaupungintalon galleriassa.

Jos taide ei ole sinun juttusi, kaupungissa on myös runsaasti julkisia puutarhoja ja puistoja, muun muassa Melbournen kasvitieteellisen puutarhan kuraattorin William Guilfoylen vuonna 1873 luoma Botanic Gardens. Muihin nähtävyyksiin kuuluu Wimmera-joki, joka kiemurtelee kaupungin eteläosan halki. Täällä ikivanhat joen punaiset kumit muodostavat kunniavartioston sen rannoilla, joilla voit pikniköidä, kalastaa tai veneillä.

Kaupungissa on runsaasti upeita ruokailumahdollisuuksia klassisista pubiruokailuista nykyaikaisiin bistroihin ja erinomaiseen kahviin. Olitpa sitten läpikulkumatkalla tai pysähdymässä pidemmäksi aikaa, tässä on muutamia suosikkiravintoloistamme Horshamissa.

Thai Basil

Tämä viihtyisä ravintola on ilahduttanut asiakkaitaan jo yli 10 vuoden ajan aidoilla, asiantuntevasti valmistetuilla thaimaalaisilla klassikoilla ja ystävällisellä palvelullaan.

Thai Basililla on anniskelulupa ja BYO (vain viinit), ja se on avoinna lounaaksi ja illalliseksi, ja voit tilata myös take away -annoksia. Vielä parempi – viinilistalla on pulloittain omaa Best’s Great Western Chardonnayta ja Great Western Rieslingiä, jotka sopivat täydellisesti yhteen reippaiden thaimaalaisten makujen kanssa.

Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 17-20. (03) 5382 2694; varaus suositeltavaa.

Thai Basil

Baa 3400

Tämä Horsham International Hotelissa sijaitseva moderni australialainen ravintola on uskomaton. Keittiötä johtava aviopari Hugh Goldson ja vaimo Nicole osaavat todella miellyttää yleisöä. Baa 3400: ssa on rento tunnelma, ja se on suunniteltu yhteisruokailuun. Tapasimme ihania ihmisiä, kun söimme siellä illallista.

Jaetut lautaset ovat loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kokeilla muutamaa eri ruokalajia. Vaikka ne ovat isompia kuin tapakset, ne eivät ole liian suuria, joten voit valita valikoiman. Viinilista on yksinkertainen ja kompakti, mutta tarjoaa runsaasti paikallisia pisaroita, kuten Best’s Great Western Riesling, Gentle Blend ja Pinot Meunier/Pinot Noir.

Avoinna 7 päivää viikossa klo 16-21. 0499 3400 88. Varauksia suositellaan.

Baa 3400

Bull and Mouth Hotel

Tässä Wilson Streetillä sijaitsevassa suositussa juottolassa on vilkas tunnelma ja upeaa ruokaa. The Bull’s Dain Mitchell tarjoaa lounaaksi ja illalliseksi runsaita annoksia klassista pubiruokaa, Aussie Chicken Parmista hitaasti kypsennettyyn karitsan lapaan. Lisäksi voit yhdistää ne Bestin Great Western Chardonnayn ja Bin No. 1 Shirazin kanssa, joita on saatavilla laseittain.

Jos vierailet kesällä, olutpuutarha on loistava paikka viettää laiskan iltapäivän ajan, ja useimmiten lauantai-iltaisin on tarjolla elävää musiikkia.

Avoinna tiistaista lauantaihin klo 11.30-23.00; torstai-lauantain aukioloajat 1.00 asti. (03) 5382 1057. Varauksia suositellaan.

Bull and Mouth Hotel

Cheeky Fox

Tähän paikkaan kannattaa suunnata aikaisin aamulla sydäntä lämmittämään. Cheeky Fox -kahvila aukeaa arkisin klo 7 (viikonloppuisin klo 8) tarjoilemaan 100-prosenttista luonnonmukaista Reilun kaupan Veneziana-kahviaan ja upeita aamiais-, brunssi- ja lounasruokia arvostaville asiakkailleen.

Kokeile kotitekoista mysliä, jos tunnet itsesi hyveelliseksi, tai ota koko lautasellinen New Yorkin vohveleita. Helppo pysäköinti kaukana pääostoskeskuksesta on toinen plussa.

Avoinna 7 päivää viikossa klo 7-17 ma-pe. La klo 8-15, su klo 8-14. (03) 5381 1955

Cheeky Fox

Capital Bistro

Capital Bistro on osa hyvällä paikalla sijaitsevaa Comfort Inn Capital Horsham -hotellia, joka sijaitsee aivan Great Western Highwayn varrella. Capital Bistro tarjoaa nimensä mukaisesti bistrotyylistä ruokaa tyylikkäässä, nykyaikaisessa ympäristössä. Viinilistalla on useita Best’s-viinejä, muun muassa Great Western Rosé – joka sopii täydellisesti sahramin, kurpitsan, salvian ja palaneen voin risottoon.

Täällä tarjoillaan myös aamiaista, ja tarjolla on niinkin erilaisia herkkuja kuin murskattua avoa, jossa on haudutettuja kananmunia, vuohenjuustoa ja kotitekoista dukkahia, sekä hemmottelevaa Capital French Toastia, jossa on hunajaista kauramurua, sekalaisia marjoja ja jäätelöä. Tämä paikka ansaitsee hyväksynnän myös siitä, että se tarjoilee illallista kello 22:een asti.

Avoinna maanantaista lauantaihin klo 18-22. 1800 355 152. Varauksia suositellaan.

Capital Bistro

Olde Horsham

Tämä maalaismainen perheravintola ja majoituspaikka on toivottanut vierailijat tervetulleiksi 1970-luvulta lähtien. The Olde Horsham on ylpeä “hyvästä, vanhanaikaisesta palvelusta”, ja sen ruokalista tarjoaa valikoiman vanhan koulukunnan aarteita – kuten “Swagman’s Roast”, jossa on hitaasti padassa paahdettuja lampaanreisiä täyteläisessä Diane-kastikkeessa ja rapeaa pekonia, tai klassisen katkarapucocktailin.

Kun tähän lisätään “walk-in”-viinikellari, jossa on runsaasti vuosikerta- ja nykyisiä viinejä, mukaan lukien useita Bestin viinejä, kuten Sparkling Shiraz, tämä on ehdottomasti paikka, joka kannattaa laittaa Horshamin bucket list -listalle. Älä jätä väliin tilaisuutta vaeltaa puutarhassa, jossa on kotoperäisiä istutuksia, veistoksia ja kuriositeetteja, joista monet on muunnettu istutusastioiksi.

The Olde Horsham

Exchange Hotel

The Exchange on perintöhotelli, joka on ollut Horshamin kiinteä osa vuodesta 1864 lähtien ja joka yhä vetää puoleensa kaikenikäistä yleisöä. Se on osittain pubi, osittain viinibaari, osittain ravintola, osittain kahvila ja osittain majoituspaikka. Monipuoliset lounas- ja illallisruokalistat heijastavat tätä, ja tarjolla on paljon jokaiseen makuun sopivaa, po’boy-hampurilaisista kotitekoisiin gnoccheihin.

Kesäyönä voit istua ulkona kadunvarressa keijuvalojen alla tai viileämpänä viihtyä viinibaarissa antipastolautasen äärellä.

Nyt kun ruokailuvaihtoehtosi ovat selvillä, sinun ei tarvitse kuin lähteä Horshamiin. Nälkäiseksi – tai janoiseksi – et varmasti jää! Jos haluat lisää ideoita siitä, missä syödä ja juoda, kun olet liikkeellä Victoriassa, tutustu Geelongin ravintola- ja baarikierrokseen. Tai jos suunnittelet Great Ocean Road -matkaa, sisäpiirin oppaassamme on kaikki parhaat viini- ja ruokapaikat.

Avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-21. Su klo 12-15. (03) 5382 2004. Varauksia suositellaan.

Exchange Hotel