Sydneyn parhaat viinibaarit ja ravintolat

28 elokuu 2019 | Ruokapaikat ja juomat | Best’s Wines | Best’s Wines

Smaragdikaupunkia on siunattu runsailla luonnonnähtävyyksillä – tuo satama, tuo rannikko ja nuo puistot. Mutta ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa (edes Sydneyssä!), ja NSW:n pääkaupunki on jo pitkään ylpeillyt dynaamisella viini- ja ruokakulttuurillaan. Pikkubaareista ikonisiin ja erikoisravintoloihin voit tutustua häikäisevään valikoimaan ruokia ja todella hyviin viinilistoihin, jotka ovat sitoutuneiden ja asiantuntevien sommelierien laatimia. Sydneyssä on paljon löydettävää.

Tässä on vain muutamia suosikkibaarejamme ja -ravintoloitamme ympäri Sydneyä, joissa voit nauttia lasin tai pullon hyvää viiniä ja Australian parasta ruokaa.

Viinibaareja, joissa on hyvää ruokaa

Establishment Bar
Istuminenupeassa marmoribaarissa, joka ulottuu 42 metriä pitkin tätä suurta, pylväiden koristamaa huonetta, tuo todellista juhlatunnelmaa mihin aikaanpäivästä tahansa.Avoinna aamiaisesta aina myöhäisillan juomiin ja välipaloihin – haluatteko tryffelillä maustettua croque monsieuria? – Tässä historiallisessa CBD:ssä sijaitsevassa ravintolassa on tarjolla tiivis viinilista, jossa on laadukkaita australialaisia alueellisia ja kansainvälisiä merkkejä.

Establishment on myös illallista edeltävä kohtaamispaikka, josta pääsee johonkin monista lähistöllä sijaitsevista ravintoloista, kuten omaan, moninkertaisesti palkittuun Est-ravintolaan., jossa on laajempi viinilista, jonka on kuratoinut sommelier Dheeraj Bhatia. Suurten viinien joukosta löydät Best’s Old Vine Pinot Meunier – viinin Icon-valikoimastamme. Kuinka sopivaa.

Bibo
Double Bay Sydneyn itäisessä esikaupungissa on onnekas, että Bibo-viinibaarion laskeutunut sen keskelle. Omistaja ja keittiömestari Jose Silva (entinen Guillaume Brahimin Bennelong-ravintolan pitkäaikainen keittiömestari) ja hänen yhtä lahjakas tiiminsä, johon kuuluu myös johtava sommelier Louella Mathews (entinen Rockpool/Rockpool Bar & Grill), ovat luoneet tyylikkään turvapaikan paikallisille (ja monille muillekin, jotka mielellään tekevät matkan).

Tule drinkille, lounaalle (vain perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin) tai illalliselle seitsemänä päivänä viikossa ja käy läpi portugalilaisvaikutteinen ruokalista, jossa on tarjolla baariherkkuja tai runsaampaa ruokaa. Unohtaa ei sovi myöskään heidän laajaa viinilistaansa, joka sisältää hienoja paikallisia ja maahantuotuja juomia, kuten Best’s Pinot Meunier/ Pinot Noir ja Bin No. 0 Shiraz. Älä unohda tilata flambattua chorizoa, joka tulee pöytään kirjaimellisesti tulessa, tai bacalhau-kroketteja, joita The Australianin ravintola-arvostelija John Lethlean on kutsunut Australian parhaiksi.

Smoke Bar
Smoke Barsijaitsee“avaruusaluksen” katolla – kuten Barangaroo Housekutsutaan hellästi – ja se on täydellinen paikka nauttia auringonlaskun aikaisia drinkkejä veden äärellä.Tule ajoissa paikalle, jotta saat ensiluokkaisen paikan terassilta, ja asetu sitten nauttimaan herkullisista alkupaloista, kuten leivottua tryffelicamembert-juustoa (mielettömän hyvää) ja kaksinkertaisia wagyu-slidereja. Cocktaileja on täällä tarjolla, mutta myös viinivalikoima on hyvä, ja voit käydä sen läpi.

The Lodge Bar
The Lodge Bar sijaitsee Balmainin niemimaalla Sydneyn läntisessä kaupunginosassa, ja se on yksi niistä viihtyisistä ja viihtyisistä paikallisista, joita jokainen lähiö tarvitsee. Istahda mukavaan nahkapenkkiin ja valitse viinilista, joka on monipuolinen ja joka on koottu Australian ja koko maailman viinilajikkeiden tähdistä. Keittiömestari Thomas Hoffin ruokalista on välimerellisistä ja espanjalaisista vaikutteista, ja pidämme erityisesti hänen sunnuntailounaasta Long Lunchistaan, joka on hämmästyttävän edullinen kahdeksan ruokalajin menu (35 dollaria per henkilö), jota voit nauttia niin monta tuntia kuin sinulla on aikaa.

Fix St James
TämäCBD:n pitkäaikainen tähti on ollut keskellä viikkoa viinin ystävien suosikkikohde aamukahville, lounaalle, juomille ja illalliselle jo iät ja ajat. Fixinviinilistalla on yli 250 vaihtoehtoa klassikoista uraauurtaviin, ja monet niistä ovat saatavilla laseittain. Omistaja/sommelier Stuart Knox ei ainoastaan tunne asiansa, vaan hän myös kirjoittaa niistä kauniisti esittelyissään eri tyyleistä ja alueista.

Baari- ja illallisvalikoima vaihtelee viiniystävällisistä välipaloista, kuten paahdetusta kanasta ja salviajafflesta, klassiseen chateaubriandiin, jossa on konfitoituja porkkanoita ja sieniä. Istu etubaarissa tai ulkona, tai asetu 60-paikkaiseen ruokasaliin ja nauti viihtyisästä ympäristöstä.

Rakkaudella, Tilly Devine
Darlinghurstin ilkeillä kaduilla sijaitseva Love , Tilly Devine on edelleenyksi Sydneyn hipsterien suosikkikatujen juomapaikoista. Se on yksi Sydneyn pikkubaariliikkeen ensimmäisistä takseista, ja se on nimetty pahamaineisen värikkään Kings Crossin identiteetin, bordellin johtajan Matilda Devinen mukaan. LTD on erikoistunut tukemaan pieniä, pääasiassa australialaisia viinintuottajia, jotka ovat erilaisia – luonnollisia, orgaanisia, biodynaamisia ja joskus aivan outoja.

Lyhyt baarimenu on yllättävän hillitty ottaen huomioon sen, mitä viinirintamalla on vastassa – ja sitäkin parempi. Viinien kanssa on hauskoja ruokalajeja, kuten parmesaanipaahtoleipää, japanilaista vegemiteä tai savustettua puhvelimozzarellaa, luumua ja auringonkukansiemeniä. Love, Tilly Devine on avoinna maanantaista lauantaihin kello 17.00-24.00, ja voit myös varata paikan keittiömestari Michael Westin 38 dollarin kolmen ruokalajin päivämenulle.

Ravintolat, joissa on hyvät viinilistat

Rockpool Bar & Grill
Jos haluat nauttiaillallista erikoistilaisuudessa, tätä kaupungin sydämessä sijaitsevaa upeaa ruokasalia ei juuri mikään voita.Vuonna 1936 rakennetussa City Mutual Building -rakennuksessa sijaitsevassa, moninkertaisesti palkitussa Rockpool Bar & GrillinSydneyn toimipisteessä on aitoa newyorkilaista art deco -tunnelmaa. Ruokalista heijastaa tätä ylellisyyden ja suurpiirteisyyden tunnetta, ja se rakentuu puulämmöllä paistettujen huippulaatuisten pihvien ja merenelävien ympärille. Neil Perry on aina puolustanut parhaita australialaisia tuotteita, jotka valmistetaan ja esitetään täydellisesti, eikä tämä ole poikkeus.

Poikkeuksellinen viinilista (noin 3 000 viiniä) saa säännöllisesti tunnustuksia, ja sieltä löytyvät sellaiset helmet kuin Bin No. 1 Shiraz, Great Western Riesling ja Cabernet Sauvignon. Ja mikä parasta, jos et halua odottaa ikuisia aikoja varausta, voit vain kävellä sisään, istahtaa baaritiskille ja tilata baarimenusta, johon kuuluu kuuluisa David Blackmoren wagyu-hampurilainen! Nauti se “fat cut chips” -perunoiden ja wagyu-kastikkeen kera.

Quay
Downat the Rocksissa, Overseas Passenger Terminalin vieressä on mahdollisesti Australian (ja yksi maailman) parhaista ravintoloista. Legendaarinen keittiömestari Peter Gilmore on jo yli 16 vuoden ajan luonut taikoja hämmästyttävistä raaka-aineista tässä poikkeuksellisessa fine dining -ravintolassa. Ateria on Quayssayhtä lailla silmän kuin ruokahalun juhlaa, sillä huolellisen ammattitaitoisen tarjoiluhenkilökunnan tarjoilemat hienot ruokalajit (kuusi tai 10 ruokalajia) ovat yhtä juhlaa. Tämä on ruokailukokemus, joka jokaisen ruokaa ja viiniä rakastavan pitäisi kokea ainakin kerran elämässään (mieluiten useammin – tosin sinun on varattava pöytä hyvissä ajoin etukäteen, erityisesti lauantai-iltana).

Pääsommelier Shanteh Wong johtaa laajaa, australialaispainotteista listaa, jossa on useita Bestin viinejä, kuten Old Vine Pinot Meunier, Pinot Meunier/Pinot Noir, House Block Riesling ja harvinaiset takavuosikerrat 2005 Old Vine Pinot Meunier ja 1987 Bin 0 Shiraz. Sisäpiirin vinkki – pidä silmällä laivaliikenteen uutisia, jos et halua, että vieressä kiinnittynyt massiivinen risteilyalus peittää näkymäsi Sydneyn oopperatalolle…

Long Chim
Angel Placen ja Pitt Streetin kulmassa sijaitsevassa kellarissa sijaitseva Long Chimonyksinkertaisesti yksi parhaista thaimaalaisista ravintoloista. Omistaja David Thompsonon arvostettu australialainen kokki ja kirjailija, joka on thaimaalaisen keittiön mestari. Hän on voittanut lukuisia palkintoja täällä ja ulkomailla ravintoloissaan sekä aihetta käsittelevistä kirjoistaan.

Tämä paikka on pumppaava kaikkina vuorokaudenaikoina (se on avoinna arkisin klo 11.30 myöhään ja lauantaisin klo 17.00 alkaen), koska ruoka on fantastista – paljon jaettuja ruokia, runsaasti mausteita ja makuja – ja henkilökunta on mahtavaa. Tällaisen ruoan kanssa on tasapainoilua, ja onneksi Long Chimin juomalista on tehtäviensä tasalla – siellä on hyvä olutvalikoima, cocktaileja ja mielenkiintoisia viinejä, jotka täydentävät suuria makuja. Me pidämme ajatuksesta Best’s Sparkling Shirazista Chiang Mai -makkaran ja lampaankyljysten rinnalla, jotka paistetaan pitkän avokeittiön liekissä.