Hitaasti kypsennetty naudanliha ja punaviinipiirakka

8 heinäkuu 2020 | Blogini luokka | Best’s Wines – Parhaat viinit

Red Wine Pie

Täydellinen talven lämmittäjä, tämä hitaasti kypsennetty naudanlihaa ja punaviiniä sisältävä piirakka on taattu yleisön mieleen kylmänä iltana. Se vaatii vain vähän vaivannäköä, mutta sen rakenne on silti suussa sulava.

Nauti pullon Best’s 2018 Cabernet Sauvignon -piirakan sekä ystävien ja perheen kanssa.

Ainekset

2 kg graavilihaa, leikattu suuriksi paloiksi
2timjamin oksaa
3laakerinlehteä
1 tähtianis
Pullo Best‘s 2018 Cabernet Sauvignonia
3 rkl oliiviöljyä
4 tikkua selleriä, pilkottu

1 iso sipuli, hienonnettu
6isoa porkkanaa, paloiteltu
2valkosipulinkynttä, hienonnettu
3 rkljauhoja, lisäksi ylimääräistä tomuttamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
2 tllihaliemijauhetta
1 levy murotaikinaa
1 muna, vatkattu.

Menetelmä

    Laita

  1. naudanliha suureen kulhoon yrttien ja tähtianiksen kanssa ja mausta hyvin pippurilla. Kaada päälle viini, peitä kelmulla ja jäähdytä yön yli. Valuta naudanliha, säilytä neste ja poimi yrtit ja tähtianit pois ja laita sivuun.
  2. Esilämmitä

  3. uuni 170 asteeseen. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa. Ruskista naudanliha erissä. Palauta kaikki naudanliha pannulle ja lisää vihannekset. Kypsennä 5 minuuttia, kunnes ne alkavat värjäytyä, lisää yrtit ja tähtianis ja kypsennä vielä minuutti.
  4. Sirottele

  5. päälle jauhot ja sekoita. Kypsennä muutama minuutti, kunnes ne alkavat ruskistua, sekoita tomaattipyree joukkoon ja kaada päälle viini, kaavi pannun pohja lusikalla. Lisää liemijauhe ja kaada päälle juuri sen verran kiehuvaa vettä, että liha ja vihannekset peittyvät. Kiehauta, sekoita hyvin, peitä ja laita uuniin 2-3 tunniksi, kunnes liha on todella pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kaada

  7. täyte 2 litran vuokaan. Laita päälle taikina, koverra reunat ja tee keskelle pari höyryaukkoa. Sivele taikina vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle merisuolaa. Paista 30 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Tarjoile.

Kuvalähde: Kakku, joka on valmistettu vuonna 2006: BBC Good Food