Best’s voitti vuoden 2021 Halliday Wine Companionin vuoden parhaan hintaluokan viinitilan palkinnon

6 elokuu 2020 | Blogini luokka | Best’s Wines – Parhaat viinit

Olemme erittäin iloisia siitä, että Best’s Wines nimettiin vuoden parhaaksi edulliseksi viinitilaksi keskiviikkona 5. elokuuta 2021 järjestetyssä Halliday Wine Companion Awards -kilpailussa. Tämä kunnianosoitus ei perustu edullisimpiin viineihin, vaan pikemminkin hinta-laatusuhteeseen. Kuten Halliday selittää, “[Best’s]-viinit ovat johdonmukaisesti tyylikkäitä ja herkullisia, ja maailmanluokan laatuun nähden ne ovat poikkeuksellisen edullisia – ne ovat enemmän kuin ansainneet tulla huomioiduksi Australian parhaana vastineena”. Yli 9000 viiniä maistettiin ja 1165 viinitilaa arvioitiin, joten olemme innoissamme ja nöyriä saadessamme tämän palkinnon.

Vuoden edullisin viinitila

Erityisen huomionarvoinen on vuoden 2019 Old Vine Pinot Meunier -viinimme, joka sai 97 pistettä. Viinitilamme on yksi harvoista maailmassa, joka tuottaa puhdasta pinot meunieria, ja meillä on maailman vanhimpia viiniköynnöksiä, jotka ovat peräisin vuodelta 1867. Halliday itse kuvaili pinot meunier -viiniä yhdeksi “ehdottomista parhaista viineistään”. Hän totesi myös, että “Ben Thomson ja hänen isänsä Viv viittaisivat todennäköisesti myös vuoden 2019 Riesling-, 2019 Pinot Noir-, 2018 Shiraz-, 2018 Cabernet Sauvignon- ja 2019 Dolcetto -viinien 25 dollarin hintalappuun, jotka kaikki ovat saaneet joko Jane Faulknerin tai minun antamana 95 pistettä. En ole yrittänyt tehdä rikosteknistä tutkimusta, mutta en muista, että viiden ydinlajikkeen yhtye olisi tullut esiin näin johdonmukaisesti.”

Kahdeksan Bestin viineistä sai yli 95 pistettä, ja säilytimme punaviinitilamme viiden tähden luokituksen. Suuret onnittelut koko Best’s-tiimille ja suuri kiitos asiakkaillemme, jotka jatkavat perheomisteisen viinitilamme tukemista. Emme voisi olla tyytyväisempiä!

Tässä on Hallidayn mielipide – Lue Hallidayn arvostelu.

Osta korkealle arvioidut viinit itse ja jätä meille arvostelu.

2019 Old Vine Pinot Meunier

97 pistettä

“On eri asia, että on todella vanhoja viiniköynnöksiä, jotka Henry Best istutti vuonna 1868, ja aivan eri asia, että ne muuntuvat nykyaikaiseksi viiniksi, joka on täynnä harmoniaa ja tasapainoa. No tässä se on kaikessa kauneudessaan. Se on huumaava, siinä on runsaasti kukkaloistoa, Lähi-idän mausteita ja minttua, ja maku on herkkä, mutta siinä on myös sisältöä ja yksityiskohtia. Viini on hienostunut ja elegantti. Kunnioitusta.”

3 pullon rajoitus on voimassa

OSTA NYT

2018 Bin No. 1 Shiraz

95 pistettä

“Poimittu käsin ja Opti-lajittimella/harvesterilla, koko marjan käyminen, 5% kokonaisia rypäleitä. Viininäyttelymenestys ei ole yllätys. Tyypillinen Great Western -viini, jossa on korkea laatu, intensiteetti, fokus ja pituus mausteisissa/pippurisissa mustissa metsänpohjan hedelmissä, saavutettu vaatimattomalla alkoholipitoisuudella. 14 % alc. Juo nyt vuoteen 2038 asti.”

OSTA NYT

2019 Dolcetto

95 pistettä

“Dolcetto, jolla on oma erottuva DNA. Odota laventelin johtamaa kukka-aaltoa, jossa tummaa luumua infusoivat tuoreet yrtit ja eukalyptus. Se on pirteä ja kirkas koko maussa, mutta älä anna hämätä, runsaasti hienohiekkaista paperia sisältäviä tanniineja muokkaa tätä. Täysin kohdallaan.”

6 pullon rajoitus on voimassa

OSTA NYT

2018 Great Western Cabernet Sauvignon

95 pistettä

“Sisältää 10 % merlotia, cabernet francia ja shirazia, joita on kypsytetty 12 kuukautta vanhoissa sammioissa tai ranskalaisissa hogsheads-ammioissa. Hopeamitalien kaskadi. Voimakas ja tarkasti viiniytetty viini, jolla on paljon pituutta.”

OSTA NYT

2019 Great Western Riesling

95 pistettä

“Kokonainen puristettu ruostumattomaan teräkseen kylmäkäymistä varten, lopetettu 7 g/l jäännössokerilla. Kultamitali Melbourne Wine Awards ’19, huippukultainen Victorian Wine Show ’19. Siinä on vastustamattomina pitämiäni intensiivisiä limen kuori- ja pähkinänkuorimaisia aromeja. Kirkas hapokkuus liukuu hedelmien rinnalla.”

OSTA NYT

2019 Great Western Pinot Noir

95 pistettä

“Justin Purserin johdolla pinot noir loistaa jatkuvasti ja muuntuu kauniisti. Tämä säröilee nautinnolla ja 50 %:n kokonaiset rypäleet fermentoinnissa lisäävät hapokkuutta yhtä lailla kuin tunkkaisia, vaikkakin kypsiä, makuja. Kirsikoita ja pippureita, tähtianista ja mentolia, maku on kevyt ja kirkas, ja siinä on notkeat tanniinit ja kirpeä sitruksinen hapokkuus. Absurdisti hinnoiteltu kuin kaupaksi.”

OSTA NYT

Palkitut viinit eivät ole vielä saatavilla

Pysy kuulolla, nämä viinit on kaikki arvioitu, mutta niitä ei ole vielä julkaistu.

2019 Foudre Ferment Riesling

96 pistettä

“Viiniköynnökset istutettu ’78 ja ’98, korjattu hienostuneella Opti-rypäleiden lajittelija-puristimella, 4 tuntia Opissa ennen puristamista, siitä 7-vuoden foudreen käymistä ja kypsymistä varten sakan päällä. Sinun on parasta olla tarkkana, kun otat ensimmäisen kulauksen – tämä ei ole isoäitisi riesling. Makeuttamaton limesorbetti. Juo nyt vuoteen 2030”

2019 Nursery Block Dry Red

95 pistettä

“Kaikkien sekoitusten äiti, jonka viiniköynnökset on alun perin istutettu vuonna 1868 ja joka koostuu noin 20 eri punaisesta lajikkeesta, joista osa on vielä tunnistamattomia, vaikka takasivun etiketissä mainitaan Bad Bearer, Rough Leaf ja ‘aliarvostettu Pinot Dru’ (eli ilmeisesti cabernet sauvignon). Viinissä on elinvoimaa, jossa on kassiimia, katajaa, laventelia ja maanläheinen, huumaava tuoksu. Maultaan hapokas ja mehukas, kevyempi, mutta notkeat tanniinit. Aivan herkullinen juoma, jolla on tarina kerrottavanaan. Juo nyt vuoteen 2029 asti.”

2018 LSV Shiraz

96 pistettä

“Opti-sadonkorjattu, kokomarjakäyminen, 15% kokonaisia rypäleitä ja 2% viognieria. Runsas, kerroksellinen hedonistinen viini, metsän/metsänpohjan hedelmiä, sekä karhunvatukka että vadelma esillä. Tanniinien, tammen ja hedelmien tasapaino näkyy viinissä (ja sen näyttelymenestyksessä). Juo nyt vuoteen 2042 asti.”