Great Western Cabernet Sauvignonin tarinan paljastaminen

2. syyskuuta 2020 | Justin Purser

unearthing-the-story-of-great-western-cabernet

Yksi Great Western -viinialueen hienoimmista puolista on sen kyky kasvattaa menestyksekkäästi erilaisia rypälelajikkeita. Shiraz saattaa olla alueen sankari, mutta alueen Cabernet Sauvignon on lähes yhtä kuuluisa. Saattaa tulla yllätyksenä, että Best’sillä on maailman vanhimpia Cabernet Sauvignon -viiniköynnöksiä, sillä noin puoli riviä on istutettu Nursery Blockiin 1860-luvun lopulla (alkuperäiseltä nimeltään Pinot Dru).

13 hehtaarin lohkomme Cabernet on lähes 40 vuotta vanha, ja se tuottaa erittäin hienoja esimerkkejä lajikkeesta. Viinitarhalla on myös vanhoja Merlot-, Cabernet Franc- ja Petit Verdot -viiniköynnöksiä, jotka muodostavat Cabernet Sauvignonin rinnalla klassisen Bordeaux’n yhdistelmän.

Hieman pidempään viiniköynnöksissä kasvanut Great Westernin Cabernet osoittaa syviä marjaisia makuja, liukasta rakennetta, pehmeyttä ja vain häivähdyksen verran yrttistä ja lehtimäistä monimutkaisuutta. Lämpimät kasvupaikat tuottavat viinejä, joissa on syvyyttä, rakennetta ja hienostuneisuutta; ne ovat tyylikkäitä viinejä, jotka ovat riittävän maltillisia ja tasapainoisia, jotta ne sopivat monenlaisten ruokien kanssa.

Great Westernin ilmasto on Cabernetille erinomainen: yöt ovat kylmiä, päivät lämpimiä ja kypsymisaika pitkä. Tämä yhdistelmä mahdollistaa sen, että Cabernet-viinissä on täysin kypsät tanniinit ja aromit, ne välttävät pelättyjä katkeran vihreitä piirteitä ja säilyttävät silti houkuttelevat lehtimäiset vivahteet ja hapokkuuden. Keltainen ja oranssi savimaa sopivat hyvin Cabernet’lle ja antavat sille hienot, ikääntymisen arvoiset tanniinit.

Etkö ole varma, miten Bestin Cabernet voi ikääntyä? Olemme nähneet vanhempien Best’s Cabernet -viinien vanhenevan arvokkaasti jopa 30 vuotta tai kauemmin. Myös vuoden 2018 Great Western Cabernet korostaa alueen laatua, sillä James Hallidayn tuoreessa arvostelussa todetaan : “Sisältää 10 % merlot’ta, cabernet francia ja shirazia, joita on kypsytetty 12 kuukautta vanhoissa sammioissa tai ranskalaisissa hogsheads-tynnyreissä. Hopeamitalien kaskadi. Tämä on voimakas ja hyvin pitkä viini, jossa mustaherukka ja mustan oliivin vivahde hallitsevat makuja. 95 pistettä” ja pokaali Ballaratin viininäyttelyssä 2019.