Thaimaalainen sianliha Larb-salaatti

3 syyskuu 2020 | Blogini luokka | Best’s Wines | Best’s Wines

Best's Wines Thai Pork Larb Salad

Thaimaalainen sianlihalarb kuulostaa eksoottiselta, mutta se on oikeastaan vain ihanan raikas salaatti, jonka saat pöytään alle 30 minuutissa ja joka vaatii hyvin vähän työtä.

Tämän ruokalajin aromit sopivat täydellisesti yhteen lasillisen vuoden 2020 Great Western Roséa kanssa!

Ainekset

1 rkl maapähkinäöljyä
500 gsianlihajauhelihaa
1 varsisitruunaruohoa, vain valkoinen osa, hienonnettu
2 valkosipulinkynttä, murskattu
1 rkl hienoksi raastettuainkivääriä
1 pitkä punainen chilipippuri,siemeniä, hienonnettu
2 rkl limetin mehua
2 rkl kalakastiketta

2 tl ruskeaa sokeria
2 kuppiapapujen ituja
4 vihreääsipulia, leikattu, ohuiksi viipaloitu vinosti
2 violettiaaasialaista salottisipulia, ohuiksi viipaloitu
1 kuppikorianterinlehtiä
1 kuppi mintunlehtiä
TarjoiluunBaby cos -salaatinlehtiäja murskattuja paahdettuja maapähkinöitä.

Menetelmä

    Kuumenna

  1. öljy wokissa kovalla lämmöllä, kunnes se on juuri ja juuri savuava. Lisää sianliha ja kypsennä sekoittaen, jotta mahdolliset kokkareet hajoavat, 10 minuuttia tai kunnes sianliha muuttaa väriään ja alkaa ruskistua. Lisää sitruunaruoho, valkosipuli, inkivääri ja chili ja kypsennä sekoittaen 2 minuuttia tai kunnes se on aromikasta. Poista liedeltä. Lisää limemehu, kalakastike ja sokeri ja sekoita. Jätä sivuun 10 minuutiksi jäähtymään hieman.
  2. Lisää

  3. papu- ja vihersipulit, salottisipulit, puolet korianterista ja puolet mintusta ja sekoita varovasti.
  4. Aseta salaatti

  5. tarjoilulautasille. Lusikoi possuseos tarjoilukulhoihin. Lisää loput korianterista ja mintusta ja ripottele päälle paahdettuja maapähkinöitä. Tarjoile heti.

Kuvalähde: Salaatti ja salaatti: Taste.com.au